28 / 04 / 2024

kiralık evler azaldı mı

kiralık evler azaldı mı

Konya'ya sığınan mülteci sayısındaki artış, yeni öğrencilerin gelecek olmasıyla birlikte ev sıkıntısı da yaşanmaya başlandı. Eroğlu Emlak Satış Danışmanı Abdullah Eroğlu ''Şu anda emlakçıların elinde ev yok'' dedi.

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler KYK ve özel yurtlara yerleşmeye başladı. KYK ve  yurtlara talebin artmasıyla kiralık evlere olan talep azaldı ve fiyatlar dengelendi.

Deprem riski az olan Edirne'ye göç arttı, kira fiyatları katlandı: 1+1'lere 5 bin TL istenen kentte kiralık ev kalmadı!

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, 4'üncü derecede deprem bölgesi olan Edirne'ye göç artınca, kentte kiralık konut yok denilecek kadar azaldı, fiyatlarda fırladı. 

Ofis kullanımları resmen azaldı: Satılık ofis stok oranı yüzde 106 arttı! Satılık ve kiralık fiyatlar düşüyor mu? 

Pandeminin ardından birçok şirketin uzaktan çalışmaya geçmesinin ardından ofis kullanımları resmen azaldı. Peki kiralık ve satılık ofis fiyatlarında son durum ne? 

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Dayanışma gücü! Kiralık evler ücretsiz veriliyor

Türkiye'yi sarsan iki deprem sonrasında, ülke genelinde birçok kiralık ev ilanlarının yayınlandığı internet sitelerinde, ev sahipleri kiralık ibarelerini kaldırdığı ilanları 'Depremzedeler için ücretsiz' olarak güncelledi.

Kiralık konut piyasası için kamu-özel sektör iş birliği önerisi! 

Yükselen ev fiyatları nedeniyle, satın alma eğilimine bağlı olarak konut sahibi olmak gitgide zorlaşırken, kiralık evler için bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Kiraya yüzde 25 sınırı geldi, 3 bin liralık evler 4 bin lira oldu! Kiralık ev arayanlara ve kiracılara şok!

Kiraya yüzde 25 sınırı geldi, 3 bin liralık evler 4 bin lira oldu. Sektörde kiralık konut sayısının düşeceğine ve konut kiralarının daha da yükseleceğine dikkat çekildi. 

Kiralık evler daha hızlı kiracı bulmaya başladı!

“sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporunun 10.'su resmen açıklandı. Raporda yer alan bilgilere göre, kiralık evler daha hızlı kiracı bulmaya başladı...

kiralık evler azaldı mı Haberi

kiralık evler azaldı mı

Konya'ya sığınan mülteci sayısındaki artış, yeni öğrencilerin gelecek olmasıyla birlikte ev sıkıntısı da yaşanmaya başlandı. Vatandaş kiralık ev bulmakta sıkıntı çekerken, emlakçıların elinde bile neredeyse ev kalmadı SURİYE'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı her geçen artıyor. Bu durum, "bu kadar mülteci nerede kalacak?' sorusunu akıllara getiriyor. Sığınmacıların bir kısmı ülke genelindeki 24 kampla yaşarken, önemli bir bölümü kendi güçleri ile ev kiralamayı ya da akrabalarının yanında yaşamayı seçiyor. Birkaç aile bir araya gelerek ev arayan Suriyeliler, İstanbul, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep ve Konya gibi illerde kiralık ev fiyatlarının artmasına yol açtı. Emlakçılara göre kiralık ev fiyatları son bir yılda yüzde 25 ila yüzde 100 oranında arttı. Suriyeli mülteciler, üniversite öğrencilerinin ev arayışı ve evi kentsel dönüşüme girenlerin ev...