28 / 04 / 2024

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.



TBMM'nin 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla yasama yılına başlamasıyla beraber günlük kiralanan evlere yönelik yasa teklifinin ayrıntıları da netleşmeye başladı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, bu ay içinde Meclis'e sunulması planlanan yasayla beraber günlük kiralık evleri kiralayanlar da kiraya verenler de sorumlu olmuş olacak.

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent imzalı habere göre, konutlarını günlük kiralamak isteyenler Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan "Turizm konutu" ruhsatı alacak ve söz konusu bu ruhsatı da dışarıdan görünecek biçimde konutun kapısına asacak. Yine paylaşılan bilgilere göre, bu ruhsata sahip olmayanlar da konutlarının günlük olarak kiraya veremeyecek.

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

RUHSAT ALMA ŞARTLARI

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, konutlarını günlük kiraya vermek isteyenlerin ruhsat alabilmeleri için bazı şartları da yerine getirmeleri gerekiyor.

Yine verilen bilgilere göre söz konusu bu düzenlemenin hayata geçmesi halinde günlük kiralık konutlarda yangın raporu belgesi, yangın merpeni, atık kontrol belgesinin de zorunlu tutulması bekleniyor. 

Aktarılan bilgilere göre, günlük kiralık konutlarda; bir otel odasında bulunması olan zorunlu malzemelerin (Saç kurutma makinesi, havlu, nevresim) sağlanması da talep edilecek.

Paylaşılan detaylara göre, komşuların hepsinden muvafakatname alınması da zorunlu hale gelirken ayrıca bir apartman sakinin bile itirazı durumunda günlük şekilde kiralama yapılamayacak.

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

1 MİLYON TL CEZA GÜNDEMDE

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu Kanunun Meclis'ten geçip, Resmi Gazete'de yayımlanması ile beraber günlük kiralama yapanlar kurallara uymadığı durumlarda yüksek para cezalarıyla da karşı karşıya kalacak.

Ayrıca verilen bilgilere göre konut başına 1 milyon Türk Lirası ceza uygulaması planlanırken ayrıca aynı zamanda eksik belge ve kiralamaların sürmesi halinde konutlar mühürlenecek.

Verilen detaylara göre, günlük kiralık konutlarda otellerde de olduğu gibi kiralama yapacak kişinin kimlik bilgileri alınacak Emniyet'le de paylaşılacak.

Ayrıca söz konusu bu işlemlerin kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi için e-Devlet'te bir arayüz de açılacak ve söz konusu bilgi paylaşımı yapmayan konut sahipleri de büyük cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy'dan son dakika 8.0 büyüklüğünde deprem uyarısı! İki şehri işaret etti!

TOKİ Antalya projesi için geri sayım başladı! Bu ilçedeki 357 yeni konutu kaçırmayın!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 10 bin TL ödeme müjdesi! Emekliler acilen bakın!


Geri Dön