02 / 05 / 2024

kiranın bankadan yatırılması

kiranın bankadan yatırılması

Mesken kiralamalarında kira bedeli ne kadarın üstündeyse, bankadan ödeme zorunluluğu bulunuyor? İşyerinde kiranın elden verilmesi mümkün oluyor mu? İşte kiranın bankaya yatırılma zorunluluğu 2014 esasları..

Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis'te reddedildi!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da yeni bir fay hattı olduğu gündeme gelmişti. Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis gündemine geldi ancak kabul edilmedi. 

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Borsada başarılı yatırım yapmanın 8 temel taşı

Borsa İstanbul’da gözler endeksin 8 bin 500 puanın üstüne çıkmasını beklerken, yatırımcılar da yüksek kar elde etmenin peşinde. Borsa Eğitmeni Adem Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, başarılı bir yatırım için yapılması gerekenleri 8 adımda anlattı.

Hesabınıza her ay 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli! Hemen bakın!

Hesabınıza her ay tıkır tıkır tam 8 bin 416 TL yatırılması için bunu yapmanız yeterli... Hemen bu detaylara bakın...

Çiftçilere büyük müjde! Az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak!

Çiftçilerin beklediği büyük müjde geldi. Konu ile ilgili detaylar az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak...

Altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi! Gümüşe talep artıyor

Altın fiyatları son günlerde her en kadar düşüşe geçsede her geçen ay yükseliş trendini koruyor. Hal böyle olunca altın yatırımcılarının altın alımları her geçen ay azalıyor. Bu durum karşısında altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi. 

Yastık altında parası olanlar her şeyi bırakın buna bakın! Hesaplara yatırılacak 15 bin 991 TL için son gün bugün!

Yastık altında parası olanlar her şeyi bırakın hemen buna bakın... Hesaplara yatırılacak olan 15 bin 991 TL için son gün bugün...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Bu banka emekli promosyonunda resmen zirveye oynuyor! Emekliler her şeyi bırakın, hesaplara yatırılan bu paraya bakın!

Bu banka emekli promosyonunda resmen zirveye oynuyor... Emekliler her şeyi bırakın, hesaplara yatırılan bu paraya bakın...

Mayıs 2023 aile destek ödemeleri hangi gün hesaplara yatırılacak, zam gelecek mi? Açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara düzenli olarak destek ödemesi veriyor. Peki, Mayıs 2023 aile destek ödemeleri hangi gün hesaplara yatırılacak, zam gelecek mi? Açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın...

İslam Memiş altın alamayanlar için '' Altın gibi getirisi var, gümüş alın'' dedi. Yatırımcılar dikkat!

Altın fiyatlarının yükselişe geçmesi ile altın alamayıp, yatırım yapmak için elindeki parasını değerlendirmek isteyenlere Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüş alın diyerek yatırımcıları uyardı. 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

kiranın bankadan yatırılması Haberi

kiranın bankadan yatırılması

Kiranın bankaya yatırılma zorunluluğu 2014!

Kira kanunu olan Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ancak kiracının da belirlenen kira bedelini gereken zamanda ve kanuna uygun şekilde ödemesi gerekiyor. 


Bilindiği üzere kira bedellerinin ödenmesi hususunda, bankadan yatırılma koşulu bulunuyor. Kira bedeli ödemelerinin banka aracılığı ile yapılması gerektiği hakkında karar 2008 yılında alınmış olup; 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor.


Tebliğe göre, 500 TL ve üzerindeki kira bedellerinin banka aracılığı ile ödenmesi zorunlu kılınıyor.


Ancak bu uygulama meskenlerde geçerli oluyor. Buna karşın işyeri kiralamalarında herhangi bir sınır olmaksızın, tüm kira gelirlerinin banka aracılığı ile yapılması...