04 / 05 / 2024

Kiranın vergisi ne kadar

Kiranın vergisi ne kadar

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. Peki, kiranın vergisi 2015 ne kadar?

Kiranın vergisi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirlerin istisna bedelini aşması durumunda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki kiranın vergisi ne kadar? Kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı...

Emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? Evi, arsası olanlar dikkat! 

1 Mart’ta başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs günü sona erecek. Peki emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte ayrıntılar...

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı. Peki 2020'de ev alan ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021? İşte tüm merak edilenler...

2021 emlak vergisi ne zaman ödenir?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı mı? 2021 emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte tüm merak edilenler...

2021 miras vergisi ne kadar?

Miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini her yıl düzenli olarak ödemeleri gerekiyor. Peki 2021 miras vergisi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2020 miras vergisi ne kadar?

Miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini ödüyor. Peki 2020 miras vergisi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2020 emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi yaklaşırken çok sayıda vatandaş emlak vergisi hesaplamasını araştırıyor. Peki 2020 emlak vergisi ne kadar? İşte bu merak edilenler...

Emlak vergisinde yüzde 50 sınır ne demek?

Dün ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, emlak vergisinde yapılacak artış oranını açıkladı. Peki emlak vergisi değerinde yüzde 50 sınır ne demek?

Kira gelirini elden alanların vergisi!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelirini elden alanların vergisi olur mu? Kira gelirini elden alanların vergisi ne kadar?

2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2017 için ilk taksit dönemi başladı. Peki, bu sene satışı gerçekleşen gayrimenkulün vergisini kim ödeyecek? 2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Kiranın vergisi ne kadar Haberi

Kiranın vergisi ne kadar

Kiranın vergisi 2015 ne kadar?

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen kira geliri için ödeniyor.


Buna göre bu sene 2014 yılı içerisinde elde edilen mesken ve işyeri kiraları için vergi ödeniyor. Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor.


Elde edilen gelirin bu bedelden yüksek olması halinde beyanname verilerek kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, kiranın vergisi 2015 ne kadar?


1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihlerinde evini kiraya verenlerin elde ettikleri gelir için beyanname sınırı 3.300 TL olarak belirlendi. 


Bu bedelden yüksek oranda gelir elde edenlerin beyanname vererek vergi borcunu Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödemesi gerekiyor.


Mal sahipleri, kira geliri vergisi beyannamesini 25 Mart 2015 tarihine kadar...