18 / 05 / 2024

Kiremitçi Sinan Bey Camii

Kiremitçi Sinan Bey Camii

Doğanbey, Tayakadın ve Kiremitçi mahallelerinde sürdürülen inşaatlarda çalışan işçiler, Kiremitçi Sinan Bey Camii'ni adeta otel haline getirdi

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Depremde 44 kişiye mezar olan o siteyle ilgili şok açıklama: Binayı 'çürük' diye yıktılar, yerine daha çürüğünü yaptılar

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi'nde 4 yakınını kaybeden Tuba Erdemoğlu, ''O binayı 'çürük' diye yıktılar, ama yerine daha çürüğünü yaptılar" diyerek şok açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat deprem felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Apartmanı'nın 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm doğrultusunda yıkılan binanın yerine yapıldığı öğrenildi.

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.

Sinan Kafadar kimdir? Ne iş yapar?

Deniz GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Sinan Kafadar kimdir? Ne iş yapar?

Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 431 ada 2-34-36-39-40 parseller ve bir kısım kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultanbeyli İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi 106 ada 55 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 3580 ve 3581 Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beyşehir Millet Bahçesi için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Beyşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Beyşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Sinan Öncel'den AVM'ler için kira önerisi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yaptığı açıklamada, "Biz salgın, afet ya da benzeri nedenlerden kaynaklanan zorunlu kapalı kalınan günlerden ve kaybedilen saatlerden kira alınmamasını istiyoruz" dedi.

Mimarlar Odası'ndan Rıza Bey Apartmanı için yeni proje!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı.

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı için yeni iddia!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’yla ilgili yeni tartışmalar yaşanıyor. Apartmanın deprem tespit tutanağında zemin etüdü yapılmasının söylendiği ileri sürüldü. 

Sinan Öncel: Küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indirimi 6 ay uzatılmalı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "Cumhurbaşkanımızın 14 Aralık'ta açıkladığı pakette yer alan küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indiriminin altı ay uzatılması önemli" dedi. 

Kiremitçi Sinan Bey Camii Haberi

Kiremitçi Sinan Bey Camii

Gelişigüzel yatakların atıldığı, çamaşırların korkuluklara asıldığı caminin içler acısı hali, savaş dönemlerinde düşman askerleri tarafından sorumsuzca kullanılan ibadethaneleri hatırlattı.


Kiremitçi Sinan Bey Camii, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yaklaşık 5 yıldır kapalı. İbadete açılmak için çevre inşaatların bitmesini bekleyen caminin, işçiler tarafından otel ve depo olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Mabedin müezzin bölümü ve diğer bölümleri yatakhane olarak kullanılıyor. Ortaya atılan yataklarda da işçilerin yattığı görülüyor. Ayrıca, caminin içinde kıyafetlerin gelişigüzel asılması, bahçe duvarlarında halı ve battaniyelerin kurutulması dikkat çekiyor. İşçilerin dinlendiği bu bölgeler dışında kalan bazı yerler de depo olarak kullanılmış.


Camiye sahip çıkılmasını isteyen mahalle sakinleri ise duruma tepkili. Emrah Güldeniz, 5 yıldır ibadete açılsın diye bekledikleri caminin yatakhaneye dönüştürülmesine karşı çıkıyor. Tarihî mabedi gezen MHP Osmangazi Meclis Üyesi Cemil Aydın...