07 / 05 / 2024

Kırgızistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini

Kırgızistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini

Kırgızistan'ın kuzeyindeki Talas bölgesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle tadilatı yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açıldı.

İŞKUR açıkladı! Hastane ve sağlık kurumlarına kadın erkek personel alınacak...

Hastane personel alımlarına hakkında yapılan açıklama kapsamında, aktarılan son habere göre İŞKUR üzerinden hastane personeli alımı başladığı açıklandı. Buna göre, hastane ve sağlık kurumlarına 18-57 yaş arası kadın erkek personel alımı gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Aile Bakanlığı’ndan kadınlara müjde üstüne müjde! Resmen açıklandı! 2023 doğum izni ücreti belli oldu!

Halk arasında doğum parası olarak bilinen sigortalı çalışan kadınların faydalandığı ödemelerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Asgari ücretle birlikte güncellenen 2023 yılı doğum parası ne kadar oldu? İşte detaylar...

Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?

Kamu hastanelerinde muayene günü bulmaktaki güçlükler ve hastaya ayrılabilen muayene süresinin kısa olması, özel hastanelerin ücretlerinin de zaman zaman bütçeyi zorlaması nedeniyle tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma yoluna gidiliyor. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsıyor? Doğum, diş

Hükümetten doğum yapan anneye 600 TL destek! e-Devlet'ten başvuran anında alıyor! Hemen siz de bakın!

Doğum parası devlet tarafından, her doğumdan sonra annelere bir defaya mahsus olacak şekilde ödeniyor. Hükümetten doğum yapan anneye 600 TL destek! e-Devlet'ten başvuran anında alıyor! Hemen siz de bakın!

KDK'nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!

Kamu Denetçiliği Kurumu, hemşire maaşından yaklaşık 16.000 liralık doğum izni kesintisinin iade edilmesine karar verdi.

Doğum izni kaç gün sürer? İşte detaylar!

Doğum yapacak kadınlar, doğum iznine dair detayları merak ediyor. İşte merak edilen haberin detayları!

Doğum parası 2022 yılında ne kadar oldu? SSK 2022 süt yardımı kaç TL, nasıl alınır?

Doğum yapan anneler için devlet tarafından verilen doğum yardımı parasının miktarı da çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. 2022 doğum parası ne kadar olacak ve süt yardımı nasıl alınır sorularını sizler için yanıtladık.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Kırgızistan'dan çatışmadan etkilenen evler için yardım talebi!

Kırgızistan, AGİT'ten Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmadan etkilenen evler için Avrupa'dan yardım talebinde bulundu. 

Mıstaçoğlu Holding'ten Kırgızistan'a karma proje! 

Türkiye, Kırgızistan'da en çok yatırım gerçekleştiren ilk 5 ülke arasında yer aldı. Mıstaçoğlu Holding, Kırgızistan'da AVM, otel ve gayrimenkul geliştirme yatırımlarına hız verdi...

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde kadın hastalıkları ve doğum hastanesi kurulacak!

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesi Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Kırgızistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini Haberi

Kırgızistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini

Talas Bölgesine girişindeki arka Kara-Buura Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi dış cehpesi "Türk halkından kardeş Kırgız halkına" yazılı tabelanın asılması Tadilat edilen odalar, koridor Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin açılış töreni ve kurdele kesimi Törendeki yetkililerin konuşması Kara-Buura Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Müdürü Nurdin Usupbekov'un açıklaması Kırgızistan'da TİKA'nın tadilatını yaptığı hastane açıldı Kırgızistan'ın kuzeyindeki Talas bölgesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle tadilatı yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açıldı.


Kara-Buura ilçesinde Sovyetler Birliği döneminde hizmete başlayan ve 42 yıldır yenilenmeyen hastanenin açılışı için düzenlenen törene merkezi yönetimin temsilcileri, Kırgızistan Partisi Milletvekili Dastanbek Cumabekov, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil, Yardımcısı Osman Can Ürel, hastane ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.


Cumabekov, törende yaptığı konuşmada TİKA'nın Talas bölgesinde 2012...