04 / 05 / 2024

Kırgızistanda işçi ücretleri

Kırgızistanda işçi ücretleri

Kırgızistan'da iş kollarına göre ortalama aylık nominal işçi ücretlerinin 2013 yılında 2012 yılına oranla yüzde 4,9 arttığı bildirildi. Kırgız hükümetinden yayınlanan açıklamada, ortalama aylık nominal işçi ücretlerinin 2013 yılında 235,9 dolar oldu...

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

Seçimlerin ardından yaşanan zam rüzgarı devam ediyor. Şimdi de  köprü ve otoyollara zam gelmesi bekleniyor. Peki Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar olacak? İşte geçiş ücretleri...

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Kırgızistan'dan çatışmadan etkilenen evler için yardım talebi!

Kırgızistan, AGİT'ten Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmadan etkilenen evler için Avrupa'dan yardım talebinde bulundu. 

Kırgızistan'da yatırımcı işletmeler emlak vergisinden muaf!

Kırgızistan'da her türlü sanayi üretimi yapacak yeni yatırımcı işletmeler 5 yıl emlak, satış, gelir ve arazi vergisinden muaf tutuldu.

3. köprü geçiş ücretleri ne kadar olacak?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu projesini kazanan firmalar açıklandı. Bakan Yıldırım, dün yaptığı açıklamada otoyol ücretleri ile ilgili de bilgi verdi.

TİKA'dan Kırgızistan'a su şebekesi desteği!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın kuzeyindeki Çuy bölgesinde Issık Ata İlçesi Yuryevka köyün temiz içme suyu ihtiyacını karşılayan bir projeyi tamamladı.

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

3. köprü geçiş ücretleri neden yüksek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü geçiş ücretleriyle ilgili: "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak" dedi.

Kırgızistan'ın Rusya ile enerji iş birliği anlaşması feshedildi!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Rusya ile enerji alanındaki iş birliği anlaşmasının tek taraflı feshedilmesini öngören ve önceki gün meclis tarafından kabul edilen kanunu onayladı.

Rusya'da iş yapan Türk şirketler Kırgızistanlı işçi çalıştırıyor!

Kırgızistan, Rusya'daki işçilerinin işsiz kalmasından endişeli. Zamandaş Derneği tarafından yapılan açıklamada; Rusya’da bugün 100’den fazla Türk inşaat şirketinde binlerce Kırgızistan uyruklu işçi çalıştığı belirtildi.

Körfez Geçiş Köprüsü konut projelerini artırdı!

Körfez Geçiş Köprüsü 'nün ayaklarının bulunduğu bölgeler inşaat fiyatlarının artmasına neden oldu. Mesafeyi oldukça kısaltacak köprü nedeniyle bölgelere İstanbul inşaat firmaları da yatırım yapmaya başladı

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün ayakları 200 metreyi aştı!

10 milyar TL’lik İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün ayakları hızla 252 metrelik proje yüksekliğine yaklaşıyor. Köprüsü sayesinde Gebze - Yalova arası körfezden geçiş 6 dakikaya düşecek

Büyükşehir, Kadifekale için garanti verdi!

Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'evlerimizi yıkıp villa yapacaklar' İddlalan üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre İzmir Büyükşehir, Kadifekale için garanti verdi!

Kırgızistanda işçi ücretleri Haberi

Kırgızistanda işçi ücretleri

Kırgızistan'da iş kollarına göre ortalama aylık nominal işçi ücretlerinin 2013 yılında 2012 yılına oranla yüzde 4,9 arttığı bildirildi. Kırgız hükümetinden yayınlanan açıklamada, ortalama aylık nominal işçi ücretlerinin 2013 yılında 235,9 dolar (12 bin 833 Kırgız somu) olduğu belirtildi. Geçen yıl memur maaşlarında artış olduğu hatırlatılırken, imalat sanayi, sağlık, sosyal hizmet, elektrik enerjisi, su teçhizatı, inşaat, gayrimenkul, devlet yönetimi ve savunma dışındaki işkollarında asgari ücrette artış olmadığı kaydedildi. 



Türkiye'de Yeniçağ...