18 / 05 / 2024

kırgızistanın çine borcu

kırgızistanın çine borcu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Çin'den, borç geri ödemelerinin kolaylaştırılmasını ve ertelenmesini istedi.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Kahramanmaraş depremlerinden önce Aralık ve Ocak'ta 2 öncü deprem olduğu belirlendi: Fay kırılacağını haber vermiş!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma ve ölümlere neden olan deprem öncesi 18 Aralık 2022'de Kırıkhan'da 4.8 ve 15 Ocak 2023'te ise Sivrice'de 4.9 büyüklüğünde artçısı olmayan 2 öncü deprem olduğuna, fayın kırılacağını haber verdiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Oyun tutkunları dikkat! 699 TL değerindeki oyun kısa süreliğine ücretsiz! Sakın kaçırmayın!

Oyun tutkunları dikkat! Ubisoft'un strateji oyunu Anno 1800, Ubisoft Connect ve Epic Games Store'da kısa süreliğine ücretsiz olarak keyfini çıkartın. İşte detaylar…

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Türk SİHA'ları kapış kapış! Bir ülke daha aldı

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Daiyrbek Orunbekov, Kırgızistan’ın ANKA Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) tedarik ettiğini duyurdu. İşte tüm detaylar...

Disney Plus kısa süreliğine ilk ay yüzde 30 indirimli! Fırsattan yararlanmak için son gün 19 Eylül 2022

Disney Plus,  Disney Plus Day etkinliği nedeniyle kısa süreliğine indirim kampanyası başlattı. Merakla beklenen yeni içerikleri ile de dikkat çeken Disney Plus’a 19 Eylül 2022 tarihine kadar yeni abone olacaklar ilk ay yüzde 30 indirimden faydalanacaklar.

Aydın Çine TOKİ kura sonucu isim listesi 30 Aralık!

TOKİ Aydın Çine kura çekilişi 30 Aralık sonuçlarına dair gelişmelere haberimizde yer verdik. Kurası merak edilen Aydın Çine TOKİ sonucu isim listesi 30 Aralık suçları.

TOKİ Aydın Çine kura sonucu 30 Aralık 2021!

TOKİ Aydın Çine kura sonucu 30 Aralık 2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Aydın Çine kura sonucu 30 Aralık 2021 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Kırgızistan'dan çatışmadan etkilenen evler için yardım talebi!

Kırgızistan, AGİT'ten Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmadan etkilenen evler için Avrupa'dan yardım talebinde bulundu. 

Mıstaçoğlu Holding'ten Kırgızistan'a karma proje! 

Türkiye, Kırgızistan'da en çok yatırım gerçekleştiren ilk 5 ülke arasında yer aldı. Mıstaçoğlu Holding, Kırgızistan'da AVM, otel ve gayrimenkul geliştirme yatırımlarına hız verdi...

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

kırgızistanın çine borcu Haberi

kırgızistanın çine borcu

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un, Kovid-19 salgını nedeniyle borç geri ödemelerinin kolaylaştırılmasını ve ertelenmesini önerdiği belirtildi.

Açıklamada, Çin'in, Kırgızistan'ın Kovid-19 salgınıyla mücadele çabalarını desteklediği ve uzman bir doktor heyeti göndereceği kaydedildi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Kırgızistan'ın mevcut 3 milyar 874 milyon dolarlık dış borcunun 1 milyar 794 milyon dolarlık bölümünü Çin İhracat-İthalat Bankası'na (Eximbank) olan borcu...