25 / 08 / 2024

kırgızistanlılar türkiyeden ev alabilirmi

kırgızistanlılar türkiyeden ev alabilirmi

Kırgızistan vatandaşları Türkiye'den şartsız ev alabiliyor. Ancak bazı hususlara dikkat etmeleri gerekiyor. Kırgızistanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? diyorsanız haberi okuyun...

Sinan Oğan 1 milyon dolarlık malikanesinin kapılarını açtı!

Geçen genel seçimlerde Zafer Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra 2. turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan 1 milyon dolarlık malikanesinin kapılarını açtı. 

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Kiracılar soruyor! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Kırgızistan'dan çatışmadan etkilenen evler için yardım talebi!

Kırgızistan, AGİT'ten Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmadan etkilenen evler için Avrupa'dan yardım talebinde bulundu. 

Bosfor Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Bosfor Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Çakırtaş, Bahodır Sultanov ve Hilola Sultanova Karaköse ortaklığında kuruldu.

Adil Karaismailoğlu: Dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "81 ilimizi ulaşımın her modunda dünya ile bağlıyoruz. Tarıma, sanayiye, turizme, ihracata, eğitime, kültüre, sosyal gelişime can suyu olmak için dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz'' diye konuştu.

Habib Aşık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Habib Aşık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Habib Aşık tarafından kuruldu.

Kırgızistan'daki Rus hava üssünün arazi kira bedeli artırıldı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un, ülkedeki Rus hava üssünün arazi kira bedelinin artırılmasını, pistin yenilenmesini ve insansız hava araçları (İHA) yerleştirilmesini öngören protokolü onayladığı belirtildi.

Kırgızistan Çin'den borç yardımı istedi!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Çin'den, borç geri ödemelerinin kolaylaştırılmasını ve ertelenmesini istedi.

Esahan İnşaat Emlak Hayvancılık Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esahan İnşaat Emlak Hayvancılık Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Genç tarafından kuruldu. 

kırgızistanlılar türkiyeden ev alabilirmi Haberi

kırgızistanlılar türkiyeden ev alabilirmi


Türkiye'de yabancıların ev alması için karşılıklılık ilkesi uygulanıyordu. Ancak çıkan yasayla bu uygulama kalktı. Artık yabancılar Türkiye'den ev alabiliyor. 

Kırgızistan vatandaşları da şartsız ev alabilecek ülkelerden biri. Bir Kırgızistanlı Türkiye'den rahatlıkla ev alabiliyor. Ev alımı için özel şartları bulunmuyor. 


Gerekli evraklar

Kırgızistanlı vatandaşların ev alması önünde engel yok. Bu alım için bazı belgeleri temin etmeleri yeterli. Tapu Müdürlüğü'ne başvururken gerekli belgeler şunlar; 


*Kimlik belgesi ve pasaport,

*İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlükleri'nden alacakları ikamet tezkeresi,

*Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı 



Dikkat edilecek hususlar  

Yabancıların Türkiye'den ev almaları için bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Bu hususlar ise şunlar; 


1- Gayrimenkulün devri için sözleşmeler Tapu Sicil Müdürlükleri'nde yapılmalı,

2- Resmi satış öncesi satış vaadi sözleşmesinin yapılması,

3- Satış vaadi sözleşmesinin noterde gerçekleştirilmesi,

4- Alınacak konutların yüzölçümünün 30 hektarı geçmemesi, 

5- Bölgedeki askeri...