23 / 05 / 2024

kırım adnan süyen camii nerede

kırım adnan süyen camii nerede

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi Merhum Başkanı Adnan Süyen'in adının verildiği cami, Kırım'ın İslamterek (Kirovskoye) bölgesi Küleç Meçit (Novopokrovka) köyünde ibadete açıldı.

40'larında emekli olan çiftten yatırım tavsiyesi: Gayrimenkulle daha fazla para kazanabilirsiniz! 

Henüz 40'larında gayrimenkul, endeks fonları ve hisse senedi yatırımları ile erken emekli olan çift, yatırım tavsiyelerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Ünlü yatırım bankacısı Blair Effron gençleri uyardı: Bunları zaten yapay zeka yapacak! 

Dünyanın en büyük yatırım bankacılarından  Blair Effron gençlerin artık yazılım ve kodlamaları öğrenmesine gerek olmadığını bunların Yapay Zeka tarafından yapılacağını açıkladı.

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmelidir?

Arsa yatırımı, belirli süreçlerden oluşur. Bu yatırım süreci için üç evre söz konusudur. Bu evrelerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler nedir? İşte arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli detaylar...

Herkes İOS 17'yi beklerken ara sürüm geliyor

Teknoloji devi Apple'ın kendi tasarladığı İOS işletim sisteminin en yeni güncel versiyonu 17'ci sürümü beklenirken, Apple beklentilerin aksine hareket ederek ''16.5.1'' olarak ara bir sürüm piyasaya süreceği öğrenildi.

Borsada bankacılık rüzgarı bitti mi, bu sene BIST’te hangi sektörler ön plana çıkacak?

Bugünlerde borsadan pek iyi haberler gelmiyor. Ancak şunu unutmamak gerek ki, hiç bir yatırım aracı sürekli kazandırmaz. İşte bu nedenle hem “Rüzgar tersine döndü!” düşüncesiyle borsadan adeta arkasına bakmadan kaçan hem de yeni girecek olan on binlerce yatırımcıya çok önemli bir tavsiye geldi.

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!

Ayın ilk haftasından itibaren bayilerde sıfır araç bulmak zorlaşırken, bu durumdan faydalanmak isteyen fırsatçılar için Bakanlık harekete geçti. Sıfır ve ikinci el fiyatlarını düşürecek hamle geliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Bu yıl 128,6 milyon ton üretimle tüm zamanların rekoru kırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu yıl 128,6 milyon ton bitkisel üretimle tüm zamanların rekorunun kırılacağını söyledi.

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

Ticaret Bakanı Muş açıkladı: Eylül ayı ihracatında rekor kırıldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dış ticaret rakamlarını açıklayarak Eylül ayında ihracatta rekor kırıldığını söyledi.

Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı?

Prefabrik evlerin nasıl ısındığı merak ediliyor. Bu yüzden Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euroluk eurobond

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası sürdürülebilirlik alanında elde ettiği yabancı kaynaklara bir yenisini daha ekledi ve 100 milyon euro tutarında ilk sürdürülebilir Eurobond ihracını gerçekleştirmiş oldu.

Emekli yaşı sorgulama 2022! Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Emeklilik, her çalışanın hayalidir. Bu yüzden emekli olmayı düşünenler, “Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım” sorusunu sıklıkla sormaktadır. İşte merak edilen detaylar!

kırım adnan süyen camii nerede Haberi

kırım adnan süyen camii nerede

Kırım’ın doğusundaki İslamterek (Kirovskoye) bölgesi Küleç Meçit (Novopokrovka) köyünde Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi tarafından yaptırılan caminin büyük bölümünün inşaası tamamlanarak 28 Temmuz 2014 tarihinde kılınan bayram namazı ile birlikte ibadete açıldı.


Ocak ayında hayatını kaybeden Bursa Şubesi Başkanı Adnan Süyen’in girişimleri ve şubenin maddi desteğiyle Küleç Meçit köyünde yaptırılan caminin temeli, 11 Aralık 2013’de törenle atılmıştı. Temel atma töreni, de merhum Adnan Süyen’in ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubar’ın katılımıyla gerçekleştirilmişti. Kırım Müftülüğü, aldığı kararla, 5 Ocak 2014’te kalp krizinden 59 yaşında vefat eden Adnan Süyen’in adını verdi.

80-100 kişi kapasiteli Adnan Süyen Camii’nin, bu yıl Kurban bayramında kapılarını ibadete açması planlanmakla birlikte, hızlı bir çalışma ile Ramazan bayramına yetiştirilmiş oldu.

Kırım Derneği Bursa Şubesi Başkanı...