29 / 04 / 2024

Kırklar Dağı lüks konut

Kırklar Dağı lüks konut

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapılmak istenen ancak inşaatı durdurulan 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı.

Manchester’da lüks konut sektörü ivme kazandı!

Binlerce çalışanı olan küresel şirketlerin yer değiştirmesi kitlesel göç hareketini de oldukça tetiklerken Manchester’daki lüks konut sektörünün ivmesini de artırdı

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'tan yeni otomobil! Elektrikli lüks Suv HONGQI E-HS9 Türkiye'de!

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'un lüks markası elektirkli HONGQI E-HS9 modelinin Türkiye lansmanını Swissotel Bosphorus’da yapıldı.

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Yok böyle bir zam! Bir zamanların en ucuz çorbası da lüks oldu!

Dünya genelinde gıda enflasyonunda 5’inci olan Türkiye’de artık geleneksel damak tatlarımızın da lüks olduğu ortaya çıktı. Bunlardan biri de, kısa bir süre öncesine kadar dar gelirlinin en fazla rağbet ettiği kelle paça. Enflasyonla birlikte bu geleneksel lezzetimizin artık yanına yaklaşmanın mümkün

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini

İstanbul'a lüks outlet AVM açılıyor! Kalyon İnşaat ile İtalyan markası RDM Group Fingen düğmeye bastı!

Kalyon İnşaat ile İtalyan lüks tasarım outlet markası RDM Group Fingen, İstanbul’da lüks outlet AVM açıyor. İşte ayrıntılar...

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Ekonomi kötüye giderken lüks ürün tüketiminin altın çağını yaşamasının nedeni ne?

Bütün dünya enflasyonun yıkıcı etkileri ile mücadele etmeye çalışırken daha da pahalılaşan lüks ürünlerin tüketimi altın çağını yaşıyor. Peki lüks ürün tüketiminin artmasındaki nedenler ne? Uzmanlar açıkladı...

Hülya Darcan'ın Çeşme'de bulunan kırmızı panjurlu lüks evi! 

Sahne, sinema ve sosyete dünyasının ünlü isimlerinin hangi evlerde oturup, hangi manzaraya uyandıkları hep merak konusu olmuştur. Usta oyuncu Hülya Darcan da Çeşme'de bulunan lüks villasının kapılarını Instagram takipçilerine açtı. Oyuncu, "Kırmızı Panjurlu Ev"inden paylaşımlarda bulundu.

Lüks villa dolandırıcısı için tutuklama kararı!

Ankara’nın Çankaya'da lüks villa dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen şüpheli Erkan Gürsoy, çıkarıldığı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Moskova'da lüks kiralık evlere talep yüzde 29 arttı!

Moskova’da “elit” şeklinde nitelendirilen lüks kiralık evlere talep tekrar yükselişte. Savills şirketinin verilerinde, başkentte Haziran-Ağustos 2021 tarihlerinde imzalanan lüks kiralık konut sözleşmeleri geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 29 artış gösterdi. 

Antalya'da lüks villaların yüzde 80'i kiralandı!

Antalya'da bulunan lüks villaların yüzde 80'i kiralandı. Pandemi nedeniyle fiyatların uçuşa geçtiği villaların fiyatı  gecelik 210 TL'den başlıyor. 

Rami Malek California'da lüks malikane satın aldı!

Bohemian Rhopsody filmindeki performansıyla beğenileri toplayan oyuncu Rami Malek, California'da 2.1 milyon dolara lüks malikane satın aldı.

Kırklar Dağı lüks konut Haberi

Kırklar Dağı lüks konut

Dicle Nehri'ne hâkim tepede yer alan  ve türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapımına başlanan, daha sonra mahkeme kararı ile inşaatı durdurulan 725 konut için yıkım ihalesi yapıldığı belirtildi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki daha önce yaptığı açıklamada, "Bir taraftan tarım arazileri üzerine kurulmuş, bir taraftan tescilli eserler üzerine yapılmış yapılardır. Bu kabul edilemez. Ziyaret yerine bina yapılır mı? Şimdi zaten mahkemelik, hukuki sürecini takip ediyoruz. Eğer hukuki süreç tamamlanırsa bir an yıkılacak, tertemiz hale gelecek" diye açıklama yapmıştı. 

Kırklar Dağı bölgesinde konut alan ve tapusu elinde bulunanların haklarının ne olacağı konusunda da bir belirsizlik yaşanıyor ancak Büyükşehir Belediyesi'nin bu konu ile ilgili de gelecek günlerde açıklama yapacağı öğrenildi.

Sur Belediyesi'nin bölgeyi...