05 / 05 / 2024

Kırklareli mağara

Kırklareli mağara

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesindeki 2200 yıllık mağaranın turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Belediye başkanı Serdar Türker yaptığı açıklamada, mağaranın çevresinde düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

5 soruda TOKİ Kırklareli Sosyal Konut Projesi 2022! Kırklareli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Kırklareli konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Kırklareli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırklareli Lüleburgaz için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 250 yataklı ek bina inşa edilecek!

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 250 yatak kapasiteli ek bina inşa edilmesi için düğmeye basıldı. 

Kırklareli Elmacık Köyü'ndeki yapılaşmaya yargı dur dedi! 

Kırklareli'ndeki Elmalı Köyü yapılaşma tehdidi altında. Bölge sakinleri dava açarak yapılaşmayı durdurdu. 

Batman Hasankeyf'teki mağara otel açılıyor!

Batman Hasankeyf'teki 'mağara otel' yazın açılacak. 'Üçyol Ekolojik Köy Projesi'nde yer alan 9 mağara turizme kazandırılacak.

Hasankeyf'teki 9 mağara butik otele dönüşecek!

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde bulunan 9 mağaranın turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. Bölgedeki 9 mağara butik otele dönüştürülecek.

Hasankeyf'teki 150 yıllık mağara için imar başvurusu!

Batman'ın Hasankeyf İlçesi'ndeki 150 yıllık olduğu belirtilen mağaranın imar planı için başvuru yapıldı. Mağarada yaşayan Mehmet Tilki, mağara iskan verilmesini istiyor.

Kırklareli Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım başladı!

Kırklareli Belediyesi, Fevzi Çakmak Bulvarı Kentsel Tasarım Projesi uygulama çalışmasına ilk kazmayı vurdu.Alt yapı, üst yapı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırması ile Kırklareli’ne ayrı bir hava katacak çalışma yaklaşık 3 ayda tamamlanacak.

Bitlis Ahlat'taki 600 mağara ev turizme kazandırılacak!

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki yaklaşık 600 mağara evin turizme kazandırılması için 47 milyon liralık yatırım yapılması planlanıyor.

Kırklareli mağara Haberi

Kırklareli mağara


Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesindeki 2200 yıllık mağaranın turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.


Belediye başkanı Serdar Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağaranın çevresinde düzenlemeler ve ışıklandırma çalışmaları yaptıklarını söyledi.


Mağaranın turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüklerini belirten Türker, şöyle konuştu:


"Mağarayı, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistler ziyaret etmeye başladı. Hristiyanlığın ilk dönemlerinde kilise olarak kullanılmış ve içerisinde bebeklerin vaftiz edildiği havuzların bulunduğu mağarayı turizme kazandırmak istiyoruz. Mağaramız 2200 yıllık geçmişe sahip. Hafta sonları çok sayıda yerli ve yabancı turist bölgeye geliyor."


Türker, mağara sayesinde beldeye gelen çok sayıda yerli ve yabancı turistin katkısıyla daha çok turist ağırlamayı beklediklerini vurguladı.


Mağaranın görülmeye değer olduğunu dile getiren Türker, "Mağaranın tanımını katkı sağlamak amacıyla belediyemizin internet sitesinde görseller ve mağara hakkında bilgilere yer...