22 / 11 / 2024
fuzul

Kırklareli Elmacık Köyü'ndeki yapılaşmaya yargı dur dedi! 

Kırklareli Elmacık Köyü'ndeki yapılaşmaya yargı dur dedi! 

Kırklareli'ndeki Elmalı Köyü yapılaşma tehdidi altında. Bölge sakinleri dava açarak yapılaşmayı durdurdu. 




Yamaç paraşütüyle gündeme gelen Kırklareli Kofçaz ilçesine bağlı Elmacık Köyü yapılaşma tehdidi altında. Kırklareli İl genel Meclisi kararıyla yaklaşık 60 dönüm arazi turizm alanı olarak ilan edilmişti. Bu araziler 3 ay sonra parsellenerek konut yapılabilir hale getirildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre, Elmacık Köyü'ndeki 60 dönümlük tarım arazileri 2018 yılında Kırklareli İl Genel Meclisi kararıyla turizm ve pansiyon alanına çevrildi. Daha sonra bu arazi parsellenerek 76'ya bölündü ve konut yapılabilir hale getirildi. 

Dönemin meclis üyeleri Sibel Çınar ve Gürcan Kırım dava açtılar. Üyeler dilekçesinde alanın parsellenerek satılacağını ve konut yapımına yol açacağını belirterek böylece turizm amaçlı kullanımına imkân kalmayacağının altını çizdi. Edirne İdare Mahkemesi’nde görülen davaya bilirkişi raporu da girdi. Bilirkişi raporunda özetle dere yatağının korunmasına yönelik kararlara aykırı parselleme işlemi yapıldığını ve kamu yararına aykırı olduğu vurgulandı. Yapılan parselleme işleminin de alt ölçekli planlara aykırı yapıldığı tespit edildi. Mahkeme de bilirkişi raporunu ve üyelerin itirazlarını dikkate alarak yürütmeyi durdurma kararı verdi. Fakat araziler bir şirket tarafından internet üzerinden satılmaya başlandı. 


Gürcan Kırım, “Görev süremiz boyunca Trakyamızın tarım alanlarını ve doğal yapısını koruyarak bölgemiz için doğru işlere imza atmak için çalıştık. Kofçaz ilçesi Elmacık köyümüzde yamaç paraşütü etkinlikleri başladığı için doğa turizmi bölgemizin tanıtımı ve gelir getirmesi açısından önemli ve doğru bir atılım olurdu ki, ilimizin turizm alanı ilan edilmesi için uzun süredir bekleniyordu. Turizm tesisi kurmak için imar izni istendiğinde mutlu olmuştuk, tüm incelemeler yapıldı ve meclis olarak başvuruyu yapan şahsa turizm tesisi için izin verdik. Bir süre sonra izin verdiğimiz alanın 72 parsele bölünerek, parsel parsel satılmak istendiğini öğrendik. Avukatımız Coşkun Molla ile birlikte 1 yıldır ranta karşı mücadele verdik” ifadelerini kullandı. 
 


Geri Dön