05 / 05 / 2024

kırsal dönüşüme kira yardımı

kırsal dönüşüme kira yardımı

6306 sayılı kanun ile yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin artık kırsal ve köysel alanlarda da yapılması planlanıyor. Peki, kırsal dönüşümden yararlananların hakları nelerdir? Kırsal dönüşümde kira yardımı var mı?

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar evi dönüşüme giren vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan 2024 kira yardımı ne zaman yatırılacak? 

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşüme girecek vatandaşlar tarafından kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin detaylar araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımında şartlar neler? İşte ayrıntılar...

Hasan Sözbilir: Kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli! 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin diğer fayları tetiklediğini bu nedenle kent genelinde kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini açıkladı. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside karşılanan engeller var. Bu engellerin süratle aşılmasına ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

Murat Kurum: Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Kırsal Dönüşüm Projesi tozlu raflardan iniyor!

Orman mühendisi Faruk Çebi, 2018 yılında da Bakan Bekir Pakdemirli’ye bizzat anlattığı ‘Kırsal Dönüşüm Projesi’nin, bakanlıkların tozlu raflarından indirilerek hızla gündeme alınmasını istiyor.

Dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

Altıeylül Belediyesi'nden dönüşüme büyük destek!

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ve iki bölgede çalışmalar yürttüklerini söyledi. Avcı, “Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeyeceğiz” dedi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı kılavuzu 2019!

Kira yardımı süreci ve kira yardımında değişen koşullar, kentsel dönüşüm "kira yardımı uygulamaları kılavuzu"nda yer alıyor. İşte tüm detaylarıyla kentsel dönüşüm kira yardımı kılavuzu 2019...

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

Sancaktepe'nin İstanbul'a yakışır bir merkez olacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kentsel dönüşüme karşı değiliz. İnsanlar daha güzel yerde yaşamalı, daha iyi evlerde yaşamalı'' dedi.

Kentsel dönüşüme kira veya düşük faizli konut kredisi desteği!

Kentsel Dönüşüm çalışmalarını hızlandırılarak yeni hedef belirlenirken devlet kentsel dönüşüm kapsamında 950 TL’ye kadar kira yardımı ya da düşük faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırıyor...

Şahinbey'de kentsel dönüşüme 621 milyon liralık yatırım!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede hayata geçirilen dev projeler hakkında konuştu. Tatmazoğlu, kentsel dönüşüme 621 milyon liralık yatırım yapıldığını 8 bin 221 evin kamulaştırıldığını söyledi.

kırsal dönüşüme kira yardımı Haberi

kırsal dönüşüme kira yardımı

Kırsal dönüşümde kira yardımı var mı?

6306 sayılı kanun,  afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirliyor.


Bu kanun gereğince yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin artık kırsal ve köysel alanlarda da yapılması planlanıyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin açıklamalarına göre başlatılacak kırsal dönüşüm projesi şu şekilde işleyecek;


"Köylerde yapılacak dönüşümün; o yörenin mimarisine uygun bir şekilde yapılması hedefleniyor. Bu nedenle yöresel alanlarda yapılacak olan bu projelerin inşaat aşamasında yöresel inşaat malzemesi kullanılması planlanıyor.


Sadece binalarla sınırlı kalmayan köysel dönüşüm projesinde, ambar olarak kullanılan serenderlerin ve köy konaklarının da bu kapsamda aslına uygun bir şekilde...