01 / 05 / 2024

Kırsal dönüşümü yapılacak köyler

Kırsal dönüşümü yapılacak köyler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün ardından kırsal alanda yapılacak dönüşüm projelerinde köylülere de kira yardımı yapacak. Köydeki vatandaş da kenttekiler kadar kira yardımı alacak.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan son dakika 235 adet personel alımı! Açık kadrolar ve alım yapılacak iller belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 235 personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru koşulları, son başvuru tarihi ve açık kadrolar ve alım yapılacak tek tek belli oldu.

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Kaynak ve Murat Özdemir ortaklığında kuruldu.

İzmir'de ada bazlı kentsel dönüşüm yapılacak mı?

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998'deki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle kabul edildi. 

Kırsal Dönüşüm Projesi tozlu raflardan iniyor!

Orman mühendisi Faruk Çebi, 2018 yılında da Bakan Bekir Pakdemirli’ye bizzat anlattığı ‘Kırsal Dönüşüm Projesi’nin, bakanlıkların tozlu raflarından indirilerek hızla gündeme alınmasını istiyor.

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde Silverline kalitesi!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini Antalya Kepez’de 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yükselten Sur Yapı, Silverline Ankastre kalitesini seçti...  

Samsun'da 4 mahallede kentsel dönüşüm yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fatih Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Uşak tabakhane bölgesine 450 milyon liralık kentsel dönüşüm!

Eski tabakhane bölgesinde yapılan 450 milyon liralık kentsel dönüşüm projesi, şehri modern bir ticaret ve yaşam merkezine kavuşturdu.

Serra Dönüşüm Yapı Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Serra Dönüşüm Yapı Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Serra Aksakal ve Mustafa Mahmut Aksakal ortaklığında kuruldu. 

Kütahya Kureyşler köysel dönüşümün örnek köyü oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, "Köysel (Kırsal) Dönüşüm" Projesi dahilinde çalışmaların tamamlandığı ilk köy olan Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler, örnek gösteriliyor.

ARS Dönüşüm Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

ARS Dönüşüm Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu.

Kırsal dönüşümü yapılacak köyler Haberi

Kırsal dönüşümü yapılacak köyler

Bakanlık kırsal dönüşüm kapsamında Kütahya'daki Kureyşler Köyü, Kahramanmaraş'taki Gücüksu Köyü ve Karaman'daki Güldere Köyü pilot olarak belirledi. Son aşamaya gelen çalışmalar kapsamında yöresel dokuyu ve kimliği de yansıtan kırsal dönüşüm çalışmaları yapılacak. 2017 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde Köy Tasarım Rehberi hazırlanacak. Bakanlık proje kapsamında Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yaparak kırsal dönüşüm için 2015 yatarım programına 25 milyon liralık proje teklifi yaptı.


İL SINIRINA GÖRE


Kırsal alanlarda, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılacak dönüşümlerde; riskli yapı tespitinin yapılması veya riskli alanın ilan edilmesi halinde her bir bağımsız birim için konut veya işletme yapılması amacıyla kredi veya kira yardımı verilebilecek. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile öngörülen dönüşüm projeleri özel hesabından kullanılmak üzere kaynak aktarılabilecek....