15 / 05 / 2024

KIRŞEHİR Belediye imar

KIRŞEHİR Belediye imar

Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı, 1 Ekim 2015 Perşembe günü Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Meclis üyeleri, Kırşehir Belediyesi mülkiyetindeki şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan arsa satışlarını yaptı.

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Koordineli çap nedir, nereden alınır?

Koordineli çap, gayrimenkul taşınmazlarının bazı niteliklerini belirten bir belgedir. Bu belge belirli bir sisteme dayanır ve imar planlarında işe yarar. Peki koordineli çap nedir, nereden alınır ve neden gereklidir? İşte koordineli çap ile ilgili bilinmesi gerekenler...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Çankırı Belediyesi 4 arsayı satıyor! 1.5 milyon TL'den başlayan fiyatlarla...

Çankırı Belediye Başkanlığı, Çankırı ili, Merkez ilçesi, Karataş, Karatekin ve Abdul Halik Renda mahallelerinde yer alan 4 arsayı satıyor. İşte arsaların fiyatları ve diğer tüm detaylar...

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Başkent Ankara'da bulunan Beytepe Lodumlu’daki arsanın inşaat hakkının yükseltilmesine yönelik teklif Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Ağrı Belediyesi'nden inşaat bekçisine ev sözü! 

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yalnız yaşayan inşaat bekçisi Aziz Öztürk'e ev ve evlendirme sözü verdi. 

Ataşehir'de 10 yıldır beklenen imar planları hayal kırıklığı yarattı!

Ataşehir’in Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik imar planları, komşu mahallelerinkinden çok daha düşük çıktı. Ataşehir Belediyesi ve mahalleliler itiraza hazırlanıyor.

Irak'taki Kubehan Medresesi yarım asırdır yeniden imarı bekliyor!

Osmanlı döneminde hayata geçirilen ve  bölgenin önemli dini eğitim merkezleri arasında yer alan Kubehan Medresesi, yarım asırdır yeniden imarı bekliyor...

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

Diamond of İstanbul projesinin imar planında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hattat grubunun yarım kalan Ayazağa’daki mühürlü gökdelenlerinin önünü açmak için hazırladığı ileri sürülen imar planında, itirazlar üzerine değişiklik yapıldı. Gökdelenlerin 45 olan kat yüksekliği 40 kat olarak değiştirildi... 

Fi YAKA Kırıkkale projesinde teslimler bu yıl başlıyor!

İsmi Fİ ŞEHİR olarak değiştirilen Fi Yapı Kırıkkale projesi Fİ YAKA da teslimler bu yıl başlıyor. Projedeki 3+1 daireler 2020 yılında, 1+1 daireler ise 2021 yılında sahiplerine teslim edilecek.

Bornova Hacılarkırı'ndaki imar değişikliğine mahkeme engeli!

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım istifa etti!

CHP’li Çeşme Belediye Meclisi Üyesi Aybars Yıldırım otel ruhsatı aldığı binayı 6 katlı, 29 daireli apartmana döüştürerek satışa çıkardı. Kaçağı ortaya çıkarınca Yıldırım imar komisyonu üyeliğinden istifa etti.

KIRŞEHİR Belediye imar Haberi

KIRŞEHİR Belediye imar

KIRŞEHİR Belediye Meclisi, aylık olağan toplantısını yaptı. Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı, 1 Ekim 2015 Perşembe günü Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin başkanlığında bir araya gelen Meclis üyeleri, 7 gündem maddesini görüştü. 

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda 1 Ekim Perşembe günü saat 14.00'te bir araya gelen Meclis üyeleri, açılış ve yoklamanın ardından 3 Eylül 2015 tarihli Eylül ayı Meclis toplantısı kararlarını okuyarak, kabul etti. 

İmar Komisyonu raporunu görüşerek, İmar Komisyonu'na havale edilecek talepleri görüşen Belediye Meclis üyeleri, Kırşehir Belediyesi mülkiyetindeki şehrimizin muhtelif yerlerinde bulunan arsa satışlarını yaptı. 

Meclis üyelerinin görüş, talep ve temennilerinin alındığı Ekim ayı Meclis toplantısında gündem dışı olarak sunulan bilirkişi seçilmesine yönelik madde de görüşülerek, bazı kararlar alındı. 


Kırşehir...