16 / 05 / 2024

kırşehir hobi bahçeleri nerelere yapılacak

kırşehir hobi bahçeleri nerelere yapılacak

Kırşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Yaşar Bahçeci, ‘Hobi Bahçesi’ projesi ile Kırşehirlilerin toprak ve doğa ile buluşacaklarını söyledi. Bahçeci, hobi bahçeleri projesinden 250 kişinin faydalanabileceğini belirtti...

Kırşehir'de 173 gayrimenkul satılıyor! Arsalar, kerpiç ev ve bahçeler de yer alıyor!

Kırşehir İl Özel İdaresi, Kırşehir ilinde yer alan 173 adet gayrimenkulü 9 Ağustos 2022 tarihinde saat 10:00'da açık teklif usulüyle satıyor...

Kırşehir Mucur Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden TOKİ, Kırşehir Mucur Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Kırşehir Mucur'a millet bahçesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırşehir Mucur Yenice Mahallesi Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Kırşehir Mucur Millet Bahçesi ihalesi 11 Kasım'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırşehir Mucur Millet Bahçesi ihalesini 11 Kasım 2021 tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirecek.

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

Şanlıurfa'da hobi bahçeleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik hobi bahçeleri için çalışmalara devam ediyor. 

Hobi bahçeleri kanunu!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin önüne geçilmesi, arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılması için yeni kanun yasalaştı. İşte hobi bahçeleri kanunu...

Hobi bahçeleri yıkılacak mı?

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırıldı. Kanun teklifi TBMM'de yasalaştı. Peki hobi bahçeleri yıkılacak mı? İşte hobi bahçeleri kanunu...

Hobi bahçeleri düzenlemesi yasalaştı!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılmasını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

Kayseri’deki kiralık hobi bahçelerine yoğun ilgi!

Kayseri’de kurulan ve belediye tarafından özellikle emeklilere kiralık olarak verilen hobi bahçeleri, pandemi döneminde yoğun ilgi gördü. Halk, 120 metrekarelik hobi bahçelerinde toprakla uğraşarak, sebze yetiştiriyor.

Tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri tek tek yıkılacak!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. AK Parti konuyla ilgili teklifini bu yasama yılında yasalaştıracak.

Tarım arazileri 'hobi bahçeleri' ile ikinci konut alanına dönüştü!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hobi bahçeleri yasalara uygun olmayan, tarım alanlarının amacı dışında kullanılmasına yönelik planlamalardır" dedi ve "Bu tarz hobi bahçelerinden, villalardan almamalarını vatandaşımızdan rica ediyorum" şeklinde konuştu.

kırşehir hobi bahçeleri nerelere yapılacak Haberi

kırşehir hobi bahçeleri nerelere yapılacak


Kırşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Yaşar Bahçeci, ‘Hobi Bahçesi’ projesi ile Kırşehirlilerin toprak ve doğa ile buluşacaklarını söyledi.


Yaşar Bahçeci, “Hobi bahçeleri kentlerde yaşayan, giderek toprak ve doğadan uzaklaşan bugünün insanını toprakla yeniden buluşturacak.


Kentlilerin hayal ettikleri ama yoğun iş hayatları nedeniyle sahip olamadıkları toprakla uğraşmak ve kendi yetiştirdiği hormonsuz sebze ve meyveleri tüketme hayalini gerçekleştirme imkânı verecek.


Bu projedeki amacımız şehirde yaşayanların boş zamanlarını değerlendirmeleri, aktif yaşama dönmeleri, bitki konusundaki hobilerini tatmin etmeleri, apartman hayatı ve kalabalık şehir yaşamının stresini atabilmeleri, hobi amaçlı toprakla buluşmaları, üretmenin verdiği duyguyu tatmaları ve çevrecilik anlayışını ve yeşil alan kültürünün gelişmesini sağlamak.


Sizi toprakla buluşturacağımız Hobi Bahçeleri Projemizde 250 kişinin faydalanabileceği 36 metre karelik alanlardan oluşan bir sistem tasarladık. Proje içerisinde ayrıca...