28 / 04 / 2024

Kış turizminde ziyaretçi sayısı 5 milyona yaklaştı

Kış turizminde ziyaretçi sayısı 5 milyona yaklaştı

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kış Turizmi Raporu'nu açıladı. Buna göre göre Türkiye, turizm sektörünü 12 aya yaymak için son yıllarda kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Karşıyaka'da 100 dönümlük altyapı tesisi için onay!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Büyükkarcı, ziyaret sırasında 100 dönümlük altyapı tesisi için onay aldı.

Ters ev ziyaretçi akınına uğruyor!

Türkiye'nin ilk ters evi ziyaretçi rekoru kırıyor. Ters ev, yeni iç dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Ters eve giriş ücretinin 15 TL.

Mersin Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı!

Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesince ortaklaşa yürütülen "Yumuktepe ve Çevresini Koruma, Sunum ve Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi" kapsamında Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı.

Ağustos ayında ziyaretçi sayısı yüzde 38 azaldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, ağustos aymda Türkiye’yi 3 milyon 183 bin yabancı ziyaret etti. Oysa geçen yılın aynı ayında ziyaretçi sayısı 5 milyon 131 bin olmuştu

22. EVTEKS Fuarı 140 bin ziyaretçi hedefliyor!

Alanında dünyanın 2'nci en büyük fuarı olan 22. EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 140 bin ziyaretçi hedefliyor. Fuar CNR EXPO Yeşilköy'de 21 Mayıs'a kadar sürecek.

AVM'lerde ciro ve ziyaretçi yüzde 40 azaldı!

“Paniği ilk defa rakamlara yansımış haliyle gördük” diyen AYD Başkanı Belgü, Ankara ve İstanbul’da patlayan bombaların ardından hafta sonu AVM’lerin ziyaretçi ve cirolarında yüzde 30-40 düşüş olduğunu söyledi.

Turizm sektöründe yabancı ziyaretçi sayısında düşüş!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.53 düşüşle 1.72 milyon kişi oldu.

Şahinbey Yeşilvadi'ye ziyaretçi akını!

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi ziyaretçi akınına uğruyor. . Parkı gezmek için şehrin her tarafından gelenler var.

ABD'den orta vadede 1 milyon ziyaretçi hedefleniyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ABD'de ziyaretçi sayısını orta vadede 1 milyona çıkarmayı amaçladığını söyledi.

Muğla'nın ziyaretçi sayısı alternatif turizm ile artacak!

Muğla ve ilçelerinde kültürel, alternatif turizm olanaklarıyla ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesinde konulu konferans düzenlendi.Konferansın açılış konuşmasını MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harma

Kış turizminde ziyaretçi sayısı 5 milyona yaklaştı Haberi

Kış turizminde ziyaretçi sayısı 5 milyona yaklaştı

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kış Turizmi Raporu'nu açıladı. Buna göre göre Türkiye, turizm sektörünü 12 aya yaymak için son yıllarda kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.  Kış turizminde Avusturya, İsviçre ve Fransa gibi rakipleri olan Türkiye'nin, kış sezonunun vazgeçilmezi olan kayak tesislerinde de ilerleme kaydettiği belirtilen rapora göre, Türkiye'de 10 yıl önce aralık-ocak-şubat aylarında 2.7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu rakam 2014 itibarıyla 4.8 milyon kişiyi...