27 / 07 / 2024

Kısık Camisi

Kısık Camisi

256 yıl önce Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde yaptırılan Kısık Camisi imara göre aslında yokmuş...

Fatih Belediyesi'nden Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Fatih Belediyesi, Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığı iddia edilen ve 494 ada 1 parsel üzerinde hayata geçirilen binayla ilgili  açıklama yaptı.

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, inşa ettikleri binanın Süleymaniye Camisi'nin silüetini kapattığına yönelik iddialara yanıt verdi. 

Vaniköy Camisi en kısa sürede ayağa kaldırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan Vaniköy Camisi'nin en kısa zamanda aslına uygun olarak ayağa kaldırılacağını söyledi.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2.5 yıl sonra açılacak!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak bilinen ve Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 2.5 yıldan sonra ibadete açılıyor.

Balıkesir'deki Pazarlık Camisi'nin 4 yıllık restorasyonu tamamlandı!

Balıkesir Edremit'te 169 yıl önce inşa edilen Pazarlık Camisi, 4 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Cami ibadete açıldı.

Antalya'daki 12 blokluk 11 katlı rezidans inşaatı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve Akdeniz’in en büyük camisi olan Akdeniz Üniversitesi Camii’nin önünde ve Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısının yanında konumlanan 12 blokluk 11 katlı rezidansın inşaatı durdu mu?

Levent Camisi'nin temeli atıldı!

Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak tanımladığı Süleymaniye Camisi'nden öykünerek dizayn edilen Levent Camisi'nin temeli, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı.

Fransa'da yükselen Avrupa'nın en büyük camisi için yardım kampanyası başlatıldı!

Fransa'nın Strazburg şehrinde 2018'de yapımına başlanan Eyüp Sultan Camisi'nin inşaatı için yardım kampanyası başlatıldı.

Kırım Cuma Camisi'nin iç süslemelerini Türk ustalar yapacak!

Rusya Devlet Duması Kırım Milletvekili Balbek, Kırım'ın başkenti Simferopol'de yapımı süren Cuma Camisi'nin iç süslemelerinin Türk sanatçılar tarafından yapılacağını belirtti...

Süleymaniye Camisi'ndeki hatalı restorasyon iddiasına yalanlama!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Süleymaniye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında yanlışlık yapıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralamasında yanlışlık olmadığını söyledi...

Çeçenistan'da Avrupa'nın en büyük camisi açıldı!

Çeçenistan Cumhuriyeti'nde inşa edilen Avrupa'nın en büyük camisi hizmete açıldı.

Orta Asya'nın en büyük cami inşaatında sona gelindi!

Orta Asya'nın en büyük camisi olması öngörülen Duşanbe'deki cami inşaatında sona yaklaşılıyor. İnşaatına 2011'de başlanan ve bu yıl tamamlanması beklenen cami, avlusu ile 120 bin kişiyi ağırlayabilecek...

800 yıllık Alaaddin Camisi’nin taç kapısı yenilendi!

Antalya Korkuteli’nde Selçuklu dönemi stilinde yapılan 800 yıllık Alaaddin Camisi’nde taşları statik nedenlerle sökülen ‘taç kapı’nın restorasyonu bitti. Yeni taşlarla silbaştan inşa edilen kapı ‘yepyeni’ oldu.

Kısık Camisi Haberi

Kısık Camisi

Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde, 256 yıl önce yaptırılan Kısık Camisi’ni genişletmek isteyen cemaat adete şok oldu. Cemaat başvuru yaptıklarında imar planında cami olmadığını öğrendi.


Şehzadeler Kısık Camisi Bölcek Dede Vakfı tarafından 1762 yılında inşa edildi ve 1922'de minaresiyle birlikte yeniden yapıldı.


Hürriyet Gazetesi'nden Nermin Uçtu'nun haberine göre, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait Kısık Camisi'nin cemaati, caminin var olduğunu ispatlamanın derdine düştü.


Cemaat cami önünde toplandı ve Kısık Cami Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Aytaş, cemaatin özellikle cuma namazı ile öğle namazlarını camide yer olmadığı için dışarıda kılmak zorunda kaldığını söyledi. 


Caminin yeniden inşa edilmesi halinde belediyenin buraya ruhsat vermeyeceğini ifade eden Aytaş, "2000'li yıllarda o zamanki belediye başkanları camiyi plan üzerinde lağvetmiş"...