04 / 05 / 2024

Kısırkaya iptal edildi

Kısırkaya iptal edildi

İstanbul 6. İdare Mahkemesi Sarıyer’de inşa edilen ancak henüz açılışı yapılmayan binlerce hayvan kapasiteli Kısırkaya Hayvan Barınağı için 4 ayrı gerekçe gösterip iptal kararı verdi.

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Mamak Metro Hattı ihalesi iptal edildi! İşte iptal nedeni!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentliler tarafından merakla beklenen Mamak Metro Hattının daha önce gerçekleştirilen ihalesinin fahiş fiyat sebebiyle iptal edildiğini açıkladı. Söz konusu ihale en kısa zamanda yeniden yapılacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Benzine gelecek zam iptal edildi! Akaryakıt fiyatları bugün kaç TL oldu? Sürücüler bu rakamlara bakın!

Bugün itibarıyla benzine yapılacak 75 kuruşluk zam iptal edildi. Peki akaryakıt fiyatları bugün kaç TL oldu? İşte BP, Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell 26 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Motorin indirimi iptal edildi! Bu gece daha büyük indirim geliyor! Sürücülere son dakika müjdesi!

Motorine 3 Mayıs'ta yapılacak indirim iptal edildi. Bu gece daha büyük indirim geliyor. Peki son dakika benzin, motorin, LPG litre fiyatları kaç TL? Opet, Petrol Ofisi, Shell, BP, Total 3 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Arabası olanlar dikkat! Yağmur gibi zamlar geliyor! O düzenleme iptal edildi!

Anayasa Mahkemesi Zorunlu trafik sigortasında teminat bedelini etkileyecek çok kritik kararlar aldı. Bu çerçevede zorunlu mali sorumluluk sigortası çerçevesinde ödenecek destekten yoksun kalma tazminatıyla sürekli sakatlık tazminatıyla ilgili düzenlemeler iptal edildi.

Uçuşu olanlara büyük şok! 1700 sefer iptal edildi!

İskandinav havayolu SAS'tan uçak bileti alanlar büyük bir şok ile karşılaştı. Tam 1700 sefer iptal edildi.

10 günde yabancıya 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi!

Türk vatandaşı olmak için Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı vatandaşlar eksper raporundan çıkan değerlemenin vatandaşlık için gereken 250 bin dolarlık sınırın altında kalması nedeniyle alım yapmıyor. Bu sebeple 10 gün içerisinde 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi. 

Halk Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracı iptal edildi!

Halk Varlık Kiralama'nın ihraçcı, Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, planlanan kira sertifikası ihracı, piyasa koşulları nedeni ile talep toplama süreci öncesinde iptal edildi.

Kısırkaya iptal edildi Haberi

Kısırkaya iptal edildi

Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği(HAGİD), Sarıyer sahiline inşa edilen ve hayvan hakları savunucuları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Kısırkaya hayvan barınağını kriterlere uygun olmadığı, ulaşımının zor olduğu ve hayvanların zarar göreceği gerekçesiyle yargıya taşımıştı. Mahkeme, HAGİD’i haklı bulup iptal kararı verirken, 30 gün içinde temyize başvurma hakkı bulunan İBB’nin dava masraflarını ödemesine de hükmetti.


Gerekçeler:


Haytap Hayvan Hakları Federasyonu’nun da sonradan müdahil olduğu davada, mahkeme, hayvan barınağı inşaatının İmar Planında “kısmen mera, kısmen korunacak kumsal ve sahil” lejantında kaldığını belirtti. Projenin imar planı olmadan uygulandığının belirtildiği kararda, 700 dönümlük arazi ile ilgili şu ifadelere yer verildi: “I.ve II. derece doğal SİT alanında kalan ve ilgili Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin alınmadan yapılmış olması yönü ile söz...