03 / 05 / 2024

kıyı şeridi imara açılıyor

kıyı şeridi imara açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahil şeritlerini imara açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda denize kıyısı bulunan 22 kentin 16 tanesinin kıyı kenar çizgilerinin tespit çalışmaları bitirildi.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Özel ağaçlandırma sistemi ile kıyılar imara mı açılıyor?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşesinde özel ağaçlandırma yönetmeliğini kaleme aldı.

Ordu kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi; kıyılarda bulunan, imara aykırı yapıların yıkımına devam ediyor. 

Kanal İstanbul güzergahındaki Şamlar Köyü imara mı açıldı?

Şamlar Köyü’nün 2 milyon metrekarelik merasının da imara açıldığı öğrenildi. İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Meraya lüks konut ve AVM yapılmasının önü açılmış oldu" diye konuştu.

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

Bodrum'daki Kissebükü Koyu'nun imara açıldığı iddiası TBMM'de!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Kissebükü Koyu'nun imara açıldığı iddiası TBMM gündemine taşındı.İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Söke'deki Rum Köyü Doğanbey için yıkım kararı!

SİT alanıyken 2015’te imara açılan Aydın Söke’deki Rum Köyü Doğanbey’de, “Trene benziyor” diye yeni yapılan bir evi şikâyet eden köylüler kendi evlerinin imara aykırı olduklarını öğrendiler. 

Gölcük Tabiat Parkı imara açılmıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gölcük Tabiat Parkı'nda herhangi bir şekilde tatil köyü gibi bir yapılaşmanın söz konusu olmadığı ve imara açılmadığı belirtildi.

Aydın Entel Köy’de “İmara aykırı” şikayeti ters tepti!

Aydın’da ‘Entel Köy’ diye bilinen eski Rum köyü Doğanbey'de 15 köylü, bir süre önce köydeki bir konutu “İmara aykırı” olduğu gerekçesiyle şikayet etti.

kıyı şeridi imara açılıyor Haberi

kıyı şeridi imara açılıyor
Türkiye’de denize kıyısı olan İstanbul, İzmir, Antalya, Çanakkale, Trabzon, Samsun, Zonguldak, Mersin ve Muğla gibi 22 şehrin kıyı kenar çizgilerinin belirlenmesiyle hangi bölgelerde imarın açılacağı belirlenmiş olacak. Ölçümlerin tamamlandığı bölgelerdeki bilgiler envantere kaydedilerek veri tabanı oluşturuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespitlerin devam ettiği 6 kentteki çalışmaları iki ay içinde tamamlamayı planlıyor. Bu çalışmalarla birlikte Van Gölü ve Burdur Gölleri'nin de kıyı kenar çizgileri belirleniyor. Projenin tamamlanınca kıyı kesimlerde artacak arazilerin satışları için önü...