04 / 05 / 2024

kıyıkent imar

kıyıkent imar

Önceki donemde sözleşmesi yapılan konutların geçtiğimiz 1 Eylûl'de teslim edileceği açıklanmış, ancak bu gerçekleşmeyince Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TOKİ yetkilileri ile görüşerek girişimde bulunmuştu.

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine düzenleme!

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine yeni düzenleme mi geliyor? AK Parti’nin üzerinde çalışmalar sürdürdüğü yeni yerel yönetimler düzenlemesi kapsamında, büyükşehir belediyelerinin imar yetkileri yeniden düzenlenebilir...

Başkent Ankara Köy Evleri Projesi için temel atıldı! 

Kırsal kalkınmayı desteklemek için başlatılan "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi'nin ilk temeli Ayaş'ta atıldı. 

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

Lübnanlılar yıkılan kentin imar edilmesini istedi!

Lübnan'ın çeşitli bölgelerinden gelerek Beyrut Limanı çevresinde toplanan onlarca Lübnanlı, ellerinde Lübnan bayrakları, yaktıkları mumlarla gerçekleştirdiği gösteride yıkılan kentin imar edilmesini istedi. 

Tepetarla Köyü'nün imar planları yeniden düzenlendi!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Tepetarla halkı imar tehdidi altında” başlıklı haberle ilgili yazılı basın açıklaması yapı. Kocaman, Tepetarla Köyü'nün imar planlarının yeniden düzenlendiğini söyledi.

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

Kıyılarda millet bahçeleri yapılabilecek!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, kıyılarda imar planı kararıyla da millet bahçeleri oluşturulabilecek.

kıyıkent imar Haberi

kıyıkent imar

ADANA'da TOKI tarafından yapılan, Kıvıkent Konutlan'nın 1 Aralık'ta hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı. 


Önceki donemde sözleşmesi yapılan konutların geçtiğimiz 1 Eylûl'de teslim edileceği açıklanmış, ancak bu gerçekleşmeyince Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TOKİ yetkilileri ile görüşerek girişimde bulunmuştu. Konuyla ilgili TOKTnin resmi sitesinden yapılan açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa ettirilmiş bulunan konutların teslim işlemlerine 01 Aralık 2014 tarihinden itibaren bulanacaktır" denildi. 


Açıklamada hak sahiplerinin yapması gerekenler hakkında şu bilgiler verildi: "Konut teslimleri, idaremiz tarafından hazırlanan ve ilan edilen 'Konut Teslim Programı' çerçevesinde projenin müşavir firması olan Üçer Müşavirlik Mühendislik A.Ş. 

aracılığı ile gerçekleştirilecektir. Alıcılardan abonelik bağlantı bedelini olmak üzere 360 TL+KDV tahsil edilecektir. Kentsel Yenileme Uygulaması kapsamında...