16 / 05 / 2024

kıyılar uygunsuz yapı

kıyılar uygunsuz yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kıyılarda 50 metrelik kıyı kenar çizgisi ve ruhsat denetimi yapacak. Uygunsuz olanlara süre verilecek. Uyulmaması halinde yapılar yerel yönetimler eliyle yıkılacak...

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 zam! İşte zam sonrası kalem kalem yeni kök maaşlar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının bu yılın Ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e çıkartıldığını açıkladı. Peki yüzde 49,25'lik artış sonrası yeni kök maaşlar ne kadar oldu?

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça'daki Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med'in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyü yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Validen son dakika duyurusu! O ilçe tamamen yıkılıp yeniden yapılacak!

Yaşanan büyük deprem felaketinde büyük yıkım yaşayan 10 ilden biri olan Gaziantep’te bir ilçenin kalan yapıları da dahil yüzde yüzü yıkılarak yeniden inşa edileceği bildirildi.

Köprü ve otoyol ücretleri 2023! Osmangazi köprü ücretine zam yapıldı mı? Köprü ve otoyola yeni yılda zam var mı?

Köprü ve otoyol ücretlerine yeni yılda zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 köprü ve otoyol ücretlerine dair detaylar!

Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar planınızı şimdiden yapın! Kırmızı kodla uyarı geldi! Euro böyle olacak! 

Euro kuru dolar karşısında değer kazanmaya devam ederken yatırımcılar ''euro yükselmeye devam edecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar için kırmızı kodla uyarı geldi. İşte euro böyle olacak, şimdiden planınızı yapın.

Emekli maaşı hesaplamalarında çok büyük deprem! Hesap kitap yapıldı, 4 aylık zam ortaya çıktı! Hemen göz atın!

Emekli maaşlarına yapılacak Ocak zammı, milyonlarca vatandaş tarafından da dört gözle bekleniyor. Maaş hesaplamalarında çok büyük deprem yaşanıyor, hesap kitap yapıldı, 4 aylık zam ortaya çıktı! Hemen göz atın...

TOKİ'den Ege ve Akdeniz kıyılarında 33 kampanya!

TOKİ, Ege ve Akdeniz kıyılarında toplam 33 yeni proje hayata geçirecek. Peki bu projelerden o yerleşim yerlerinde oturmayanlar ya da gurbetçiler konut alabilecek mi? İşte detaylar...

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

kıyılar uygunsuz yapı Haberi

kıyılar uygunsuz yapı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatilinde Bodrum'da yaptığı denetimin ardından bütün kıyılarda 50 metrelik kıyı kenar çizgisi ve ruhsat denetimi yapılması kararlaştırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akdeniz ve Ege sahillerindeki kaçak yapılaşmaya karşı harekete geçiyor, Pek çok koyda, denize sıfır yapılar yer alırken, Kıyı Kanununa göre, sahil şeritlerine yapılacak yapılar, kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabiliyor. Ancak 51. metreden itibaren yapılaşmaya izin verilmiyor. Bu mesafeye sadece balıkçı barınağı, günü birlik turizm tesisleri, yaya yolu ve park gibi gezinti, dinlenme, seyir ve rekreaktif amaçlı yapılar kurulabilir.
Şahıslara ait yapılaşmada ise kıyıdan itibaren 100 metre şartı bulunuyor.
Kıyılar, herkesin eşit şekilde yararlanmasına açıkken, buralara kesinlikle, duvar, çit, tel örgü çekilemiyor.Kıyı Kanunu, 1990 yılında çıkarılırken, o tarihten önce yapılan yapılar için dönemin...