04 / 05 / 2024

kız arkadaşıyla aynı evde kalanlar

kız arkadaşıyla aynı evde kalanlar

Şükrü Kızılot, Bu günlerde kız-erkek aynı evde kalanlar gündemde. Galiba vergi yönünden de araştıracaklarmış. Ne vergisi, kız arkadaşla kalmanın bir de vergisi mi var? Varsa bu vergiden nasıl kurtulurum? sorusunu yanıtladı...

Kızının arkadaşının evine sığınan anne: Kadıköy'deki evimde 5 bin TL'ye oturan kiracım, şimdi Maldivler'de tatilde!

Konut kiralarında yaşanan yüzde 25 sınırı sebebiyle mağdur olan bir ev sahibi, uygun ev bulamadığı için kızının arkadaşının evine sığındığını, kiracısının ise Maldivler'de tatilde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Bankalarda faiz yarışı kızıştı! Bir bankanın 1 milyon TL için verdiği aylık faiz 40 bin TL'ye dayandı!

Bankalarda faiz yarışı giderek kızışırken, bir bankanın 1 milyon TL için verdiği aylık faiz 40 bin TL'ye dayandı. Peki mevduat faizlerinde yeni ay itibarıyla son durum ne? İşte banka banka mevduat faizleri Mart 2024...

SPK’dan Kızılbük GYO’yla ilgili işlemlere 195,5 milyon TL ceza!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kızılbük GYO ile ilgili işlemler nedeniyle 195,5 milyon Türk Lirası idari para cezası verdi.

Mahkeme kararı ile evden çıkarılan kiracı, 2 kızıyla sokakta kaldı!

Antalya'da iki kızıyla bir binanın giriş katında 7 yıldır ikamet eden Edip Ayhan, mahkeme kararıyla evden çıkarılınca sokakta kaldı.

BİM'de kız/erkek çocuk mont 299 TL'ye, kase 11 TL'ye, fanlı ısıtıcı 329 TL'ye düştü! BİM Cuma aktüel ürünler kataloğu

BİM'in indirimli aktüel ürünler kataloğu paylaşıldı. Bu kapsamda BİM kataloğunda kız/erkek çocuk mont 299 TL, kase 11 TL, fanlı ısıtıcı 329 TL fiyatıyla satışa çıktı.

ABD Eski Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, babasının, "emlak sektöründe senelerce birçok kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili New York'ta süren dava duruşması için mahkeme binasına geldi.

Kızılbük GYO hisselerinde manipülasyon için sözleşme imzalanmış: İşte borsa tarihine geçen büyük oyun!

Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının birikimlerini “fiyat oyunlarıyla” eriten manipülatörlerin aralarında imzaladığı yazılı sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Ilıcak ile Bilal Turgut'un Kızılbük GYO hisseleri için yaptığı spekülasyon anlaşması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Kızılbük Thermal Wellness Resort ile otel konforunda tatil fırsatı!

Sinpaş güvencesiyle ve Kızılbük GYO imzasıyla Marmaris’te yapım çalışmaları devam eden “Kızılbük Thermal Wellness Resort” projesi, alışılan devre mülklerden farklı olarak otel konforunda tatil fırsatı sağlıyor.

Marmaris Reserve By Kızılbük'te eşsiz konumda 82 konut! Hem ev hem de tatil rahatlığı!

Sinpaş güvencesi ve Kızılbük GYO uzmanlığıyla hayata geçirilen Marmaris Reserve by Kızılbük projesindeki 82 konutun satış süreci devam ediyor. İşte proje ile ilgili detaylar..

Kızılay son dakika kararıyla yeni personel alacağını duyurdu! KPSS şartı yok!

Kızılay peş peşe personel almaya devam ediyor. Yeni bir personel alım ilanı yayımlayan Kızılay, Afet İzleme ve Değerlendirme Uzmanı alacağını duyurdu.

Marmaris Reserve By Kızılbük satışta! Yeni proje!

Marmaris Reserve By Kızılbük Sinpaş güvencesi ve Kızılbük GYO uzmanlığıyla inşa edilen Marmaris Reserve by Kızılbük projesi'nin tüm detayları belli oldu. Proje, avantajlı ödeme planları ile lansman özel fiyatlarıyla satışa çıktı.

Kızılay'dan flaş kurban bağış zammı! Yüzde 141 arttı!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında çadır satışlarıyla eleştirilen Kızılay, geçtiğimiz yıl 2.470 TL olarak duyurduğu kurban bedelini bu yıl yüzde 141 oranında zamlayarak 5.950 TL'ye yükseltti.

Kızılay’dan son dakika KPSS şartsız personel alımı! Elinizi çabuk tutun!

Kızılay’ın yayımladığı yeni ilana göre, bünyesinde istihdam etmek amacıyla 3 farklı alanda personel alımı yapılacak. KPSS şartının aranmadığı bu alımlar kapsamında adaylarda bazı genel ve özel şartların arandığı öğrenildi. Peki, Kızılay’a başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

kız arkadaşıyla aynı evde kalanlar Haberi

kız arkadaşıyla aynı evde kalanlar

Kız arkadaşıyla kalanlara vergi var 


SORU: Bir üniversitede öğrenciyim. 

Babam bana bir ev aldı. İki yıldır o evde kız arkadaşımla kalıyorum. 

Babamın bundan haberi yok. 

Bu günlerde kız-erkek aynı evde kalanlar gündemde. Galiba vergi yönünden de araştıracaklarmış. 

Ne vergisi, kız arkadaşla kalmanın bir de vergisi mi var? Varsa bu vergiden nasıl kurtulurum? Aman babam duymasın, adımı gizli tutun. 

(Rumuz: KIZ ARKADAŞ) 

YANIT: Biraz üzüleceksin ama yine de açıklayayım; kendi evinde, kız arkadaşı ile devamlı kalanlara "Gelir Vergisi" var. O nedenle, evinde kira ödemeden kalan kız arkadaşın için "emsal kira bedelinden kira alıyormuş gibi" kira geliri beyan etmen gerekiyor. 

Gelir Vergisi Kanunu'nun 73/3. maddesine göre; mal sahibi ile birlikte akrabalarının da aynı evde veya dairede ikamet etmesi halinde, kira geliri beyan edilmez. Kız arkadaş için beyan edilir. Ancak...