14 / 05 / 2024

kızılay 1 Kan 1 Fidan

kızılay 1 Kan 1 Fidan

Türk Kızılayı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle başlattığı " 1 Kan 1 Fidan " projesi kapsamında, kan bağışında bulunanlar adına 15 milyon fidan dikecek...

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde tartışmalara neden olan kan ve çadır satışı konularında gelen eleştirilerin ardından 14 Mayıs seçimlerine sadece iki gün kala istifasını açıkladı.

Kızılay'dan açıklama geldi! "İşlem parası alıyoruz, kan satmıyoruz"

Türkiye'nin en büyük yardım kuruluşlarından Kızılay, geçtiğimiz günlerde kan satışı bedelinde yapılan zam nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Bazı haber kaynaklarında Kızılay'ın kan satış bedeli olarak 980 TL aldığı iddiaları yer almıştı. Ancak Kızılay, yaptığı açıklamada, kanın kendileri için değil

Erzincan Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm kuraları çekiliyor!

Erzincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap için kura tarihi belli oldu. 

Türk Kızılayı'ndan İdlib'e 1.300 kalıcı briket konut!

Hürriyet gazetesi yazarı Özgür Altuncu, köşe yazısında Türk Kızılayı'nın Suriye’nin İdlib kentine bağlı Meşhad Ruhin bölgesinde 1300 kalıcı briket konutu ihtiyaç sahiplerine teslim ettiğini yazdı. İşte Altuncu'nun o yazısı...

Türk Kızılay Trabzon'da kan bağış merkezi inşaatı yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Trabzon Ortahisar'da kan bağış merkezi inşaatı yaptırılması için proje ihalesi düzenleniyor. 

Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay'da açıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan önemli projelerden biri olan Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay'da açıldı.

AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay kesiminde kazı çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu ile ilgili olarak, "3 istasyon, 3,3 kilometrelik tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu 2022 sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Eskişehir'de Kızılay kirasını ödeyemeyen esnafı icraya verdi!

Kızılay, Eskişehir'de kiracısı olan esnafa icra gönderdi. Kovid-19 sslgını sebebiyle iflasın eşiğine gelen kebapçı Ömer Kaya'ya kirasını ödeyemediği için icra yolladı. Kaya, "Saat 15.00'e kadar bir çay satıp, 1 TL kazandım. İntihar edeceğim" dedi.

İzmir Kızılay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım! 

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kızılay Mahallesi'ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm için inceleme yapan İduğ vatandaşların önerilerini dinledi

Türk Kızılayı Isparta'da kan bağış merkezi inşaatı yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Isparta Merkez'de kan bağış merkezi inşaatı yaptırılması için proje ihalesi düzenleniyor. Firmaların ihale zarflarını en geç 03 Aralık 2020 günü saat 10:00’a kadar Genel Müdürlüğüne vermiş / göndermiş olmaları gerekiyor.

Türk Kızılay'dan İstanbul'da inşaat ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, İstanbul İli, Sümer Günay Kaynarca Kan Bağış Merkezi Ve Sümer Günay Kartal Kan Alma Birimi binasında tadilat ve onarım işi ihale edecek.

Türk Kızılay Barınma Sistemleri Fabrikası inşaatında son durum ne?

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Onarım Fabrikası ve arazisinde Türk Kızılay tarafından hayata geçirilecek olan Barınma Sistemleri Fabrikası inşaatını inceledi.

Türk Kızılay Tokat'ta kan bağış merkezi yaptırıyor!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Tokat İli, Merkez İlçesi, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan taşınmaz üzerinde kan bağış merkezi yaptırıyor...

kızılay 1 Kan 1 Fidan Haberi

kızılay 1 Kan 1 Fidan

2014 yılı sonu itibariyle 1 milyon 860 bin 591 ünite kana ulaşmayı hedefleyen Türk Kızılayı, kan bağışında bulunanlar adına önemli bir projeye imza attı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan işbirliği kapsamında "1 Kan 1 Fidan" projesini hayata geçiren Türk Kızılayı, kan bağışında bulunanlar adına fidanları toprakla buluşturuyor.


Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, proje sayesinde kan bağışlayanların hem şifa bekleyen hastalara umut olacağını hem de ülkenin orman varlığına katkıda bulunacağını kaydetti. Nisan 2014 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan protokolün 5 yılı kapsadığını belirten Saygılı, proje sonunda 15 milyon fidanın Kızılay kan bağışçıları adına toprakla buluşacağını vurguladı.


2014 YILINDA 1 MİLYON 424 BİN 777 FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK


Protokol...