25 / 07 / 2024

Kızılkoyun

Kızılkoyun

Bölgenin inanç turizmine kazandırılması için Tılfındır tepesinde kapsamlı bir külliye tasarlayan Şanlıurfa'yı Tanıtma Derneği, belediyenin küçük bir cami için yer tahsis etmesi kararı üzerine imza toplayacaklarını belirtti..

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da kamulaştırma tamam!

Şanlıurfa'da Kızılkoyun Mağarları'nın gün yüzüne çıkarılması amacıyla bölgede hayata geçirilen yıkım çalışmalarında sona gelindi. Bölgede kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Şanlıurfa Kızılkoyun'daki yıkım çalışmalarına son durum ne?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kızılkoyun bölgesindeki yıkım çalışmalarını denetledi.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 35 eski yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yer alan Kızılkoyun Mağaralarını gün yüzüne çıkarmak için bölgede bulunan 35 eski yapıyı yıkıyor.

Şanlıurfa Kızılkoyun mağaraları için 35 yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak için 35 yapının yıkımını başlattı.

Şanlıurfa Kızılkoyun Projesi'nde son durum!

Kentin tarihi dokusunu korumak ve tarih turizmini canlandırmak için çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi'nin 'Eski Urfa' olarak adlandırılan Haleplibahçe Mahallesi'nde başlattığı 'Kızılkoyun Projesi'nde 61'inci kaya mezarına ulaşıldı.

Şanlıurfa turizmi Kızılkoyun projesiyle canlanacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kızılkoyun projesinde çalışmalarını sürdürüyor. Alanda incelemelerde bulunan Başkan Nihat Çitçi, "Urfa turizmi Kızılkoyun projesiyle bir adım öteye taşıyacağız" dedi.

Şanlıurfa Kızılkoyun Projesi 1 yıl içinde tamamlanacak!

Başkan Çiftçi, ‘Eski Urfa’ olarak adlandırılan Haleplibahçe ve Tılfındır Mahallesi’nde bulunan ‘Kızılkoyun Projesi’ndeki alanlarda incelemede bulunarak, çalışmaların 1 yıl içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

Şanlıurfa'da Kızılkoyun projesi hayata geçirilecek!

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Tarihi Hanlar bölgesini ziyaret ederek, yürütülen restorasyon ve iyileştirme çalışmalarını inceledi. Çiftçi, "Kızılkoyun projesi hayata geçiriyoruz" dedi.

Kaya mezarlar gün yüzüne çıkıyor!

Şanlıurfa'da yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında gün ışığına çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarları turizme kazandırılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Kızılkoyun Projesi" yaklaşık 4 yıldır sürüyor...

Türk Kızılayı gayrimenkullerini sigortalatacak!

Türk  Kızılayı kurumuna ait gayrimenkullerin 20.10.2011- 20.10.2012 tarihleri arası sigortası kapalı zarfla teklif alınmak suretiyle yaptırılması için ihale düzenlendi

Bursa, Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık ile UNESCO'ya adayı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Atilla Ödünç, 'Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık, Bursa 'nın Dünya Kültür Mirasına  armağanı olabilecek iki önemli değer' dedi

Kızılay, Yalovadaki hastane binalarını huzurevi yapacak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Yalova Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi binalarının huzurevine dönüşümü ile ilgili olarak tadilat, tefrişat, mefruşat ve demirbaşlar alımı işleri yaptıracak

Kızılkoyun Haberi

Kızılkoyun

Kızılkoyun projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda Tılfındır tepesinin batıya bakan yamacında 56 mağara gün yüzüne çıktı. 


Haleplibahçe'de ise iki müzenin yapılmasını fırsat bilen AB Sürecinde Şanlıurfa'yı Tanıtma Derneği bölgenin inanç turizmine katkı sunması için çalışma başlattı. Tılfındır tepesinde 15 dönümlük alana büyük bir caminin de içerisinde bulunduğu kapsamlı bir külliye projesi tasarlayan dernek, yer tahsisi için Belediye'ye başvurdu. Ancak aylar süren girişimler sonuç vermedi. 


Derneğin kapsamlı külliye önerisine Belediye daha küçük bir cami için yer tahsisi teklifi ile karşılık verdi. Ancak bunun Peygamberler diyarına yakışmayacağı gerekçesi ile önerisini yine belediye meclisine sundu. Fakat henüz bir karar çıkmadı. 


Dernek Başkan yardımcısı Hilmi Çakmak, bu karar için belediyenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İmza kampanyası için Şanlıurfa Valiliğine dilekçe ile başvuran dernek yetkilileri, 6 aydır Şanlıurfa...