14 / 05 / 2024

kkcye su taşıyacak boru hattı

kkcye su taşıyacak boru hattı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Su Temini Projesi kapsamında deniz altına döşenen boru hattının yüzde 55'inin tamamlandığı bildirildi. KKTC tarafındaki arıtma tesisi ve ana dağıtım hattının projelendirilmesi tamamlandı ve sözleşmeleri imzalandı

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Tekerlekli mobil evlerle, konut sahipleri evlerini yanında taşıyacak!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “İki yıldır üzerinde çalıştığımız tekerlekli mobil evleri yakında satışa sunacağız. Konut sahipleri evlerini yanlarında taşıyabilecek. İsterlerse kiralayacak” dedi...

Compass, portföyünü Türkiye’ye taşıyacak!

ABD’de 2007'den beri gayrimenkul danışmanlığında bulunan Çağlar Acar, ülkenin en büyük bağımsız gayrimenkul şirketleri arasında yer alan Compass’ın portföyünü Türkiye’ye taşıyacak.

İngiliz hükümeti Lordlar Kamarası binasını Londra dışına taşıyacak!

İngiliz hükümetinin, parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarasını kalıcı olarak ülkenin kuzeyine taşımaya, alt kanadı Avam Kamarasını ise "turneye çıkarmaya" hazırlandığı iddia edildi...

Nef yerli ‘küçük ev’i yurt dışına taşıyacak!

Gayrimenkul sektöründe geliştiriciliğine ek olarak inovatif çalışmaları ile de önemli yatırımlar yapan Nef, yurt dışına götürdüğü ‘Foldhome’ konseptinin ardından ‘küçük evleri’ de taşıyacak...

Kanal İstanbul İmamoğlu'nu rahatsız etti, yargıya taşıyacak!

“Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” projesini iptal edip, aynı yerde “Temel Atmama” töreni gerçekleştiren CHP’li Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini mahkemeye taşıyabileceklerini aktardı...

Endonezya'nın başkenti Cakarta taşınıyor!

Endonezya hükümeti, başkent Cakarta’yı taşıyacak. Mevcut altyapının yetersiz olduğu belirtilen başkentin, 2030 yılında  35 milyonu aşması beklenen nüfusu kaldıramayacağı düşünülüyor.

Darıca Termal Grup projesi yargıya taşınıyor!

CHP Darıca İlçe Örgütü, Termal Grup projesini yine yargıya taşıyacak. Başkan Gürer Yıldırım projenin Darıca için aslında bir fırsat olduğunu ancak belediye yönetiminin değerlendiremediğini söyledi.

Coldwell Banker 2019’da çıtayı yukarıya taşıyacak!

Coldwell Banker Türkiye 2019 yılında çıtayı daha da yukarıya taşıyacak. Şirket şu ana kadar hiçbir markanın olmadığı başlıklarda adım atmaya ve yeni kazanç kapıları açıp franchiselarine kazanç fırsatları yaratmaya başladı…

Binlerce kişi evini o bölgeye taşıyacak!

Atatürk Havalimanı'ndaki tüm ekipmanlar ve uçaklar İstanbul Yeni Havalimanı'na taşındı. Taşınma işlemi sadece ekipman ve uçak boyutunu kapsamıyor. İstanbul Havalimanı'na geçiş yapan binlerce personel de evini taşımak için harekete geçti.

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi 18 Mart'ta açılacak!

Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkisindeki Şehitler Abidesi'nin ismini taşıyacak olan cami 18 Mart'ta açılacak.

Atatürk Havalimanı’nı Arkas Lojistik taşıyacak!

Büyük Göçün arkasındaki "Lojistik Mühendisi" Arkas Lojistik oldu. İstanbul'un yeni havalimanına taşınma hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, Türk Hava Yolları büyük yer ekipmanlarının taşıması için yol arkadaşı olarak Arkas Lojistik'i seçti.

Arkas Lojistik, İstanbul Havalimanı'na neler taşıyacak?

Üçüncü Havalimanı ve TANAP gibi projelerin taşıyıcısı olan Arkas Lojistik, Türkiye merkezli yurtdışı işlere ağırlık verecek. Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, "2018'i 250 milyon dolar ciroyla kapatırız. 2019'da da yüzde 10-15 büyürüz" diyor.

kkcye su taşıyacak boru hattı Haberi

kkcye su taşıyacak boru hattı

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) Su Temini Projesi kapsamında deniz altına döşenen boru hattının yüzde 55'inin tamamlandığı bildirildi. Devlet Su İşleri'nden alınan bilgiye göre, KKTC tarafındaki arıtma tesisi ve ana dağıtım hattının projelendirilmesi tamamlandı ve sözleşmeleri imzalandı. 


Proje kapsamında Türkiye'deki Anamur-Dragon Çayı üzerinde inşa edilecek Alaköprü Baraj ı'ndan, KKTC'ye yapılacak yaklaşık 80 km uzunluğundaki boru hattı adaya içme, kullanma ve sulama suyu gönderilecek. 

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Öğretim Görevlisi ve Enerji Jeopolitiği Uzmanı Dr. Hayriye Kahveci, yaptığı açıklamada, stratejik önemi bulunan suyun KKTC'ye götürülmesinin barış sürecine de katkıda bulunacağını söyledi. 

Bir süre önce Kıbrıs'ın güneyinde doğalgaz bulunduğunu anımsatan Kahveci, ancak doğalgaz fiyatlarının uluslararası piyasalarda düşüşe geçmesiyle enerji şirketlerinin bölgeye ügilerinin azaldığını belirtti. Kahveci, şirketlerin azalan ilgisinin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin, görüşmelerde...