17 / 05 / 2024

KKTC İçmesuyu Projesi

KKTC İçmesuyu Projesi

KKTC İçme Suyu Projesi' nde dev adım atıldı. Asrın projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında yer alan Alaköprü ve de Geçitköy barajları tamamlandı.

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

KKTC deniz geçişi isale hattı projesi meclis gündeminde!

KKTC deniz geçişi isale hattı projesine ve onarım işi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli'de içmesuyu projesi için acele kamulaştırma kararı!

Denizli'de 15 alanda acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Düzbağ İçmesuyu Projesi'nin temeli bugün atılıyor!

Gaziantep'te hayata geçirilecek olan “Düzbağ İçmesuyu Projesi”nin temeli bugün atılacak. Temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Sakarya'nın üç ilçesine yeni altyapı!

Karasu, Kocaali ve Hendek’te 84 mahalleyi kapsayan içmesuyu projesi için ihaleye çıkacaklarının müjdesini veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Karasu’da 32, Kocaali’de 28 ve Hendek’te 24 mahallemizi daha sağlam altyapı ile buluşturuyoruz." dedi

Sakarya Geyve ve Taraklı’ya dev yatırım!

Geyve ve Taraklı’nın 47 mahallesini kapsayan içmesuyu projesi için ihaleye çıkacaklarının müjdesini veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Geyve ve Taraklı’ya bağlı 47 mahallemizi daha sağlıklı ve bol içmesuyu ile buluşturacak önemli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz." ded

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Gaziantep Düzbağ İçmesuyu Temini projesinin ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye'nin en büyük "İçmesuyu Temin Projesi"nin ihalesi gerçekleşti.

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye’nin en büyük “İçmesuyu Temin Projesi”nin ihalesi gerçekleşti.

Sakarya'nın içme suyu sorunu çözülüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Geyve Köprübaşı, Bağlarbaşı ve Akıncı Mahalleleri İçmesuyu Projesi’nde çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona yaklaşıldığını açıkladı.

Sapanca'ya 8 milyon TL'lik yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca’nın 11 mahallesine daha birinci sınıf içmesuyu ulaştıracak Sapanca Üst Mahalleler İçmesuyu Projesi’nde sona gelindiğini açıkladı.

Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini için acele kamulaştırma!

Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

KKTC İçmesuyu Projesi Haberi

KKTC İçmesuyu Projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve asrın projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında yer alan Alaköprü ve Geçitköy barajları tamamlandı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, asrın projesi olarak kabul edilen ve KKTC'nin 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projede Türkiye tarafında yer alan Alaköprü ve KKTC tarafında yer alan Geçitköy barajları bitiş için söz verilen 7 Mart 2014 tarihi itibarıyla tamamlandı.


KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su aktarımı sağlayacak olan barajların yatırım bedeli yaklaşık 80 milyon lirayı buluyor.


Dünya’da ilk kez uygulanacak deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak olan ve 3 aşamadan oluşan KKTC Su Temini Projesi'nin temelini Alaköprü Barajı oluşturuyor. Projenin Türkiye ayağı...