04 / 05 / 2024

KKTC türk konut yatırımcısı

KKTC türk konut yatırımcısı

Türkler’in yurtdışı yatırımlarında eğitim ve iş gibi koşulların dışında düşük konut bedeli ve yüksek kira getirisinin de öne çıktığı gözleniyor. Ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu KKTC’nin bu alandaki beklentileri karşıladığı aktarılıyor.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Fatih Altaylı'dan yabancıya konut satışı tepkisi: Parayı verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor!

Fatih Altaylı, katıldığı bir yayında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "250 bin dolar verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor" dedi. Peki yabancıya konut satışı ile ilgili vatandaşlar neler söyledi? 

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Yeni ev alacaklar dikkat: Kuveyt Türk konut kredisi 60 aya varan vade fırsatıyla açıklandı!

Hem özel bankalar hem de kamu bankaları tarafından vatandaşlara değişen faizlerle konut kredisi imkanı sunuluyor. Kuveyt Türk konut kredisi 60 aya varan vade fırsatı sunuyor. İşte örnek hesaplama...

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Türk Hava Yolları'ndan KKTC için ucuz bilet kampanyası...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlar ile uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Emlak Konut GYO 250 milyon Türk Lirası kredi kullandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 250 milyon Türk Lirası tutarında kredi kullandı.

Albaraka Türk’ten, avantajlı oranlarla konut kredisi fırsatı!

Ev almak isteyenlerin yüzünü güldüren Albaraka Türk konut finansmanında yüzde 1,69 ile başlayan kâr oranları ile finansman imkânı sağlıyor.

Türk Nippon Sigorta'dan konut sigorta poliçelerinde yenilik! 

Türk Nippon Sigorta, konut sigortası ürününde yenilik gerçekleştirdi. Yapılan yenilikle Türk Nippon Sigorta; avantajlı teminatlar ile ürün içeriğini zenginleştirdi. 

Zimbabveli gençlerden konut inşası için Türk yatırımcılara çağrı!

Afrika'da bulunan Zimbabve ülkesinin 2 milyon konut ihtiyacı bulunuyor. Ülkede bulunan gençler yatırım için Türk yatırımcılara çağrıda bulundu.

KKTC türk konut yatırımcısı Haberi

KKTC türk konut yatırımcısı

Bir taraftan yabancılar Türkiye’den konut alırken bir diğer taraftan da Türkler dünyanın farklı yerlerinden gayrimenkul satın alıyor.


Türkler’in yurtdışı yatırımlarında eğitim ve iş gibi koşulların dışında düşük konut bedeli ve yüksek kira getirisinin de öne çıktığı gözleniyor. Ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu alandaki beklentileri karşıladığı aktarılıyor.


Prim potansiyeli yüksek


Kıbrıs’ta ofis açan ve ilk brokerler toplantısını burada gerçekleştiren Era Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türk yatırımcının KKTC’ye ilgisinin arttığını söyledi. Bu ilginin kendilerini Kıbrıs’ta ofis açmaya yönlendirdiğine dikkat çeken Ekşioğlu: “Türkler’e yılda 10-15 bin konut satılması hedeflenen Kıbrıs’ta biz de satışlara aracılık edeceğiz” dedi. KKTC’de yabancıya yapılan satışlarda başı İngilizler çekiyor. Senede 15-20 bin konutun İngilizlere satıldığı dile getiriliyor. İkinci sırayı yaklaşık 3 bin konutun...