12 / 05 / 2024

KOBİ kredileri son durum

KOBİ kredileri son durum

KOBİ kredileri yüzde 36 arttı. KOBİ'lere kullandırılan toplam nakdi kredilerin tutarı 2013 sonu itibarıyla bir önceki yıla göre yüzde 36 artarak 271,4 milyar liraya ulaştı.

Tüketici kredileri 1 trilyon 446,1 milyar TL'ye geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, tüketici kredileri 1 trilyon 446,1 milyar TL'ye geriledi.

Son dakika! EYT'de tehlike çanları çalmaya başladı! İş dünyası alarma geçti!

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusundaki gelişmeler sonrasında, işletmeler için uygun faiz oranlarına sahip EYT kredileri sunulmuştu. Ancak son zamanlarda artan kredi faiz oranları iş dünyasında büyük rahatsızlık yarattı ve faizlerin sabitlenmesi talepleri yükseldi.

Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 440,5 milyar TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 440,5 milyar TL'ye çıktı.

Son dakika! Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 429,4 milyar TL'ye geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıkladığı son dakika rakamlarına göre, tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 429,4 milyar TL'ye geriledi.

Son Dakika Bakan Şimşek duyurdu: KOBİ'lere kredi müjdesi! Limitler arttı

Son dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOBİ'lerin kredi garanti sisteminden kullanabileceği kredi garanti limitlerine ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda limitlerin arttığını kaydetti. İşte detaylar...

Merkez Bankası’nın ‘sıkılaştırma’ politikası hızlı sonuç verdi! Tüketici kredileri ve kart harcamaları azaldı!

BDDK 11-18 Ağustos verilerine göre, başta tüketici kredileri ve bireysel kart borçlarından oluşan bireysel borçlanma da olmak üzere kredi genişlemesi, ağustos başından itibaren adeta durdu ve son hafta ise eksiye geçti.

Son dakika! Tüketici kredileri 1 trilyon 403 milyar 440 milyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, tüketici kredileri 1 trilyon 403 milyar 440 milyon Türk Lirası şeklinde oldu.

Türkiye’de tarım kredileri son beş yılda 200 milyar lira arttı!

Türkiye’de tarım kredileri hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam nakdi krediler 391 milyar lirayı buldu. 2021 yılında bu rakam sadece 166 milyar lira olarak kaydedilmişti.

İhtiyaç kredileri coştu! Borcu borçla kapatıyoruz! Bir haftada ihtiyaç kredileri 15 milyar lira birden arttı!

Merkez Bankası’nın faiz üst sınırı koymasına rağmen mart ayının son haftasında ihtiyaç kredileri adeta gaza bastı. İhtiyaç kredileri, 15 milyar lira birden artarken, bu artışın EYT’lilerin yanı sıra borcu borçla kapatmaya çalışan tüketicilerin kredi talebinden kaynaklandığı belirtiliyor.

KOBİ’lerin kredilerdeki payı yükseliyor! Son bir yılda KOBİ’lere 1 trilyon lirayı aşkın kaynak aktı!

Türk bankacılık sektöründeki toplam kredi hacmi reel olarak daralırken, küçük ve orta ölçekli işletmelere kullandırılan kredilerde büyüme ivmesi sürüyor. Bankalar, son bir yıl içerisinde KOBİ’lere 1 trilyon lirayı aşkın kaynak aktardı.

BDDK'dan son dakika açıklaması! Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 185 milyar TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 185 milyar TL'ye çıktı...

Kredilerde ibre terse dönüyor! Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faizlerinde son durum ne? 

Merkez Bankası’nın banka kredi eğilim anketi yılın son çeyreğinde bankaların KOBİ ve büyük işletme kredileri koşullarını sıkılaştıracağını ortaya koydu. Peki konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Konut ve taşıt kredileri kullanımı arttı mı? O rakamlar açıklandı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 77,5 milyar TL artış gösterdi ve 7 trilyon 282,7 milyar TL'ye çıktı. Peki konut ve taşıt kredileri kullanımında son durum ne? İşte detaylar...

KOBİ kredileri son durum Haberi

KOBİ kredileri son durum

AA muhabirinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, KOBİ'lere verilen toplam kredilerin yüzde 42,3'üne karşılık gelen 114,9 milyar liralık kısmı orta büyüklükteki işletmelere kullandırıldı. Söz konusu türdeki işletmelere kullandırılan kredi tutarı 2012'ye oranla yüzde 39,2 arttı. Bunu 85,7 milyar lira ile küçük işletmeler, 70,8 milyar lira ile mikro işletmelere kullandırılan krediler izledi.


Müşteri sayıları açısından değerlendirildiğinde KOBİ niteliğindeki müşteri sayısı bir yıl içinde 375 bin 831 artarak 2 milyon 693 bin 165'e ulaştı. Toplam müşteri içinde en fazla payı yüzde 74,5 oran ve 1 milyon 6 bin 292 adet ile mikro işletme niteliğindeki müşteriler...