29 / 04 / 2024

Koca Yusuf müzesi

Koca Yusuf müzesi

"Cihan pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un Bulgaristan'da bulunan evi, yeniden inşa edilip müzeye dönüştürüldü. Koca Yusuf'un, evi Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yeniden inşa edilirken, müzeye çevrilen alanın açılışı yapıldı.

Samsun Müzesi'nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Samsun Panoroma 1919 Müzesi 13 milyon TL'ye mal olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, protokole Kurtuluş mücadelesini en iyi şekilde anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yaptırılan Panoroma 1919 Müzesi hakkında bilgi verdi.

Samsun Panorama 1919 Müzesi'nde sona gelindi!

Yusuf Ziya Yılmaz, Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret ederek Hüseyin Aksoy’a yapımı tamamlanmak üzere olan Panorama 1919 Müzesi ile ilgili bilgi verdi.

Panorama 1919 Müzesi inşaatında son durum!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milli mücadele ruhunu derinden hissettirecek ve yaşatacak Panorama 1919 Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Panorama 1919 Müzesi’nde son durum!

Panorama 1919 Müzesi’nde hummalı çalışmalar devam ediyor. Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, müzenin Samsun'un değerine değer katacak anıt eserlerden biri olacağını söyledi.

Samsun Panorama Müzesi çalışmaları ne durumda?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs 1919 bağımsızlık mücadelesini anlatan üç boyutlu panorama müzesi haline getirilecek olan eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu.

Koca Yusuf'un evi müze mi olacak?

"Cihan Pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un, Şumnu iline bağlı Karalar Köyünde doğup büyüdüğü, sonraki yıllarda yıkılan evi, aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. Ev bir müze olarak Türk kültür hayatına hizmet verecek.

Koca Yusuf'un Bulgaristan'daki evi müze oldu!

"Cihan pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un Bulgaristan'da bulunan evi, yeniden inşa edilip müzeye dönüştürüldü. Koca Yusuf'un, evi Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yeniden inşa edilirken, müzeye çevrilen alanın açılışı yapıldı.

Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak!

Karaman Kalesi'nin temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, "2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Samsun'da Otel'in yerine Panorama 1919 Müzesi geliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, otelin yıkılmasından sonra ortaya çıkacak alanı rekreasyona tabi tutup düzenleyerek "Panorama 1919 Müzesi" ve Kurtuluş Yolu ile bütünleştireceklerini açıkladı.

TÜBİTAK, Samsun'a Bilim ve Teknoloji Müzesi yapacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; Arkeoloji müzemiz iyi değil. Onun projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Müzesi`nin projesini de TÜBİTAK hazırlıyor. Biz inşaatı yapacağız, dedi.

Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu, 3 boyutlu panorama müzesi olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nu 19 Mayıs 1919 bağımsızlık mücadelesini anlatan üç boyutlu panorama müzesi haline getireceklerini söyledi...

Koca Yusuf müzesi Haberi

Koca Yusuf müzesi

"Cihan pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un Bulgaristan'da bulunan evi, yeniden inşa edilip müzeye dönüştürüldü.


Koca Yusuf'un, Şumnu kentine bağlı Karalar köyünde bulunan doğup büyüdüğü ev, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yeniden inşa edilirken, müzeye çevrilen alanın açılışı yapıldı.


İnşası ve düzenlemeleri için 450 bin avro harcama yapıldığı belirtilen müzenin açılışında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de hazır bulunurken, etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.


Açılışta konuşan Sözlü, Koca Yusuf'un evinin yeniden yapımı ve müzeye dönüştürülmesini Türk milleti adına gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Balkanlar'da Türkler zaten var ama bu varlığın yeni nesillerin hafızasına kazınması için Koca Yusuf gibi sembol isimler çok değerli. Balkan Türkleri, tarihimize çok güçlü kişilikler kazandırmıştır. Koca Yusuf da bunlardan biridir" ifadelerini kullandı.


Müzenin açılışının ardından, Kocayusuf Yağlı Güreşleri de...