05 / 05 / 2024

Kocaeli Arızlı konut boşaltılması

Kocaeli Arızlı konut boşaltılması

İzmit Arızlı'da TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için 2013 yılında yaptırılan konutlar sahiplerine teslim edilmişti. 396 konuttan 56'sının amacına uygun kullanılmadığı tespit edildi.

Gayrimenkul fiyatlarında düşüş başladı: Sektör, 2024'ten sonra yeniden hareketlenir!

Gayrimenkul uzmanı Gamze Özlü, konut piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şu an fiyatlarda düşüş olduğunu belirten Özlü, hareketlenme için bu yılın ikinci yarısını işaret etti. İşte o açıklama... 

Kocaelililer dikkat! Kentin en pahalı evleri yine o ilçede!

Konut satışlarında düşüş görülürken fiyatlar ise artmaya devam ediyor. Türkiye'de konut fiyatlarının arttığı kentlerden biri de Kocaeli. Kentte ortalama konut fiyatı 2.7 milyon TL’yi aştı.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Kocaeli’de 320 konut yüzde 40 peşinat ve 60 ay vade imkanıyla satılıyor! Bakanlık güvenceli konutları kaçırmayın!

Kocaeli’de 320 konut yüzde 40 peşinat ve 60 ay vade imkanıyla satılıyor! Bakanlık güvenceli konutları kaçırmayın...

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!

TOKİ'den Kocaeli’ne 534 konut ve 40 dükkan!

Yeni projelerine kaldığı yerden devam eden son derece hızlı bir çalışmanın içinde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Projesi’nin ihalesini 28 Ekim tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Kocaeli sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Kocaeli ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ kapsamında yapılacak olan sosyal konut projelerinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaştı. Kocaeli’nde kaç konut inşa edilecek? Kocaeli’nde hangi ilçelerinde ucuz konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar.

TOKİ'den Kocaeli'ye 114 konut ve 4 dükkanlık yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kocaeli'de 115 konut ve 4 dükkanlık yeni proje inşa edecek. Projenin ihalesi bugün yapılacak.

Konut mağdurları mecliste!

Ev sahibi olma hayaliyle yola çıkan konut mağdurları yeni çözüm yolları arıyor. Konut mağdurları, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitti ve bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

TOKİ Kocaeli Cedit 1105 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli İzmit Cedit Mahallesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

TOKİ Kocaeli İzmit 535 konut ihalesi yarın!

Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 1. Bölge 535 Konut + 1 er Adet Ticaret Merkezi ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Kocaeli Arızlı konut boşaltılması Haberi

Kocaeli Arızlı konut boşaltılması

İzmit Arızlı'da TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için 2013 yılında yaptırılan konutlar sahiplerine teslim edilmişti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı dar gelirli aileler için yaptırılan 396 konuttan 56'sının amacına uygun kullanılmadığı tespit edildi. 


56 KONUT İÇİN TAHLİYE 


İzmit Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyon tarafından 6 ay önce konutlarda inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrasında 56 konutun amacına uygun kullanılmadığı tespit edilerek haklarında tutanak tutuldu. Evlerin boşaltılması için tahliye işleminin başlamasına karar verildi. 


KONUTLARIN AMACINA UYGUN KULLANIMI İSTENİYOR


Oluşturulan ekip konutların durumuna bakarken dairenin boş olup olmadığı, kiraya verilip verilmediği ve aidatların ödenip ödenmediğine bakıyor. Konutların aylık aidat bedeli 130 TL olarak belirlenmişti. Bunlara uymayan kişiler hakkında inceleme yapan ekipler boşaltma işlemlerine başlıyor. 

Ekipler bu incelemeye devam ederek konutların amacına uygun olarak kullanılmasını sağlamaya çalışıyor. 




Serkan BORLAK/Kocaeli...