03 / 05 / 2024

kocaeli belediyesi kentsel dönüşüm projesi

kocaeli belediyesi kentsel dönüşüm projesi

Çayırova'da bulunan Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istenmişti.Çayırova Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki sorunları tespit ederek çözüm için belediyeden talepte bulunacak.

Kocaeli’de kentsel dönüşüm hamlesi devam ediyor

Kocaeli'yi depreme hazır hale getirmek maksadı ile başlatılan "Dirençli Şehir Kocaeli" projesi doğrultusunda 5 ilçede başlayan kentsel dönüşüm hamlesi devam ederken İzmit Cedit Mahallesi’nde binalar yükselmeye başladı, kira yardımı da yükseltildi.

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcı Sadık Uysal ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm projesi için 21 firma yarıştı!

Kocaeli Cedit'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için yıkım ihalesi gerçekleşti. İhalede 21 firma yarıştı.

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 90 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cedit'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesinde yüzde 90'ı aşan uzlaşma sağlandı.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm ihalesine bir erteleme daha!

Kocaeli'de yılan hikayesine dönen Cedit kentsel dönüşüm ihalesi yeniden ertelendi. 6 Eylül'de yapılması planlanan ihale 14 Eylül'e ertelendi. 

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 67 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde 851 hak sahibi anlaşma sağladı. 

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesine ikinci erteleme!

Kocaeli'de hayata geçirilecek olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesine bir erteleme kararı daha alındı. Projenin ihalesi 6 Eylül'e ertelendi.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı!

Kocaeli İzmit'te devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çalışmalar başladı. Çalışmalar dahilinde ilk yıkım işlemi gerçekleşti.

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için 200 kişiyle uzlaşma sağlandı!

Kocaeli'nin Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için yapılan uzlaşma görüşmelerinde 200 kişiyle anlaşma imzalandı. 

kocaeli belediyesi kentsel dönüşüm projesi Haberi

kocaeli belediyesi kentsel dönüşüm projesi

Çayırova'da bulunan Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istemişti.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çayırova Belediye Meclisi'ndeki kararlar doğrultusunda bu 2 mahalle proje kapsamına alındı. Polis ve zabıtalarla sürekli karşı karşıya gelen, Çayırova'dan İzmit'e yürüyüşler düzenleyerek projenin geri çekilmesini isteyen mahalleli, direnerek projenin başlamasına engel oldu. Kocaeli İdare Mahkemesi'nde başlatılan hukuk zaferini ise yine mahalleli kazandı. Mahkeme aldığı kararla projenin hukuksuz olduğuna hükmetti.

HİZMET İSTİYORUZ 

Mahalleliler alınan mahkeme kararından sonra mahallelerindeki sorunları tespit etmek için kolları sıvadı. Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, Emek Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çapkın, dernek üyeleri, birlikte şehir plancısı ve mimar olan Güldem Demir, Tuğçe Tezar ve Mihmander Ucube geçtiğimiz gün her iki mahallede sorunların tespiti için çalışma başlattı....