01 / 05 / 2024

Kocaeli deprem hizmetleri

Kocaeli deprem hizmetleri

1999 Marmara Depreminde büyük yaralar alan Kocaeli'nde depremle ilgili yapılan çalışmalar ülkemiz genelinde ilk olma özelliği taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin depremle ilgili hayata geçirdiği hizmetler Türkiye'ye örnek olacak niteliği taşıyor.

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Kocaeli'de deprem hazırlıkları tam gaz: 17 Ağustos Gölcük depreminden önceki binaların incelemesi tamamlandı!

Kocaeli'de depreme hazırlık için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Peki Belediye hangi çalışmaları yapıyor? İşte ayrıntılar...

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 

İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası geliyor! Bakan açıkladı: Özel yasalarla depreme hazırlık yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul çevresinde deprem meydana gelme ihtimaline karşı yapılan çalışmaları açıkladı. İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası yolda. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! Yine deprem oldu!

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında saat 18:29'da 3,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7,7 kilometre derinliğinde yaşanan deprem, Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve çevre kentler de hissedildi.

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Adana'ya ilişkin çok sayıda deprem sorusunu yanıtladı ve büyük deprem olma olasılığına ilişkin konuştu. İşte Barış'ın o açıklamaları...

Reysaş GYO Kocaeli Çayırova'daki deposunu 160 bin TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO portföyünde yer alan Kocaeli ili Çayırova ilçesi Akse Mahallesi 2080 ada 1 parsel üzerindeki 23 bin 188.45 metrekare arsa üzerinde bulunan 57 bin 387 metrekare deponun 500 metrekarelik depolama alanı, Tiamob Tedarik Hizmetleri A.Ş.'ye ek protokol yapılarak 1 seneliğine kiraya verdi.

Kocaeli'ne deprem erken uyarı sistemi geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda Kocaeli'nde depreme yönelik yapılan çalışmaları anlattı. 

Reysaş GYO Kocaeli'deki deposunu 13 milyon TL'ye 5 seneliğine kiraya verdi!

Reysaş GYO portföyünde bulunan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar2 Mahallesi 420 Ada 33 Parseldeki arsa üzerinde bulunan 20.523 metrekare deponun arakatlar dahil 7.048 metrekarelik depolama alanı "Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri A.Ş."ye 5 seneliğine kiraya verdi.

Reysaş GYO Kocaeli'deki deposunu 150 bin TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi'ndeki deposunu D-Market Elektronik Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.'ye 1,5 aylığına 150 bin TL'ye kiraya verdi. 

Gebze Teknik Üniversitesi deprem bilgilendirme sistemi geliştirecek!

Çalışmalarına devam eden Gebze Teknik Üniversitesi tarafından Kocaeli ve çevresi için deprem bilgilendirme sistemi geliştirilecek.

Kocaeli'nin deprem risk haritası çıkarıldı! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut ve yönetimini makamında konuk etti. Görüşmede, Kocaeli'nin deprem risk durumu konuşuldu. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hasar tespiti için İzmir'e mühendis gönderdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespiti çalışmaları için 6 inşaat mühendisini bölgeye gönderdi. 

Kocaeli deprem hizmetleri Haberi

Kocaeli deprem hizmetleri

Depremle ilgili eğitim çalışmalar mın yapıldığı Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, Kocaeli'nin ilçe belediyelerinin çeşitli zeminlerine yerleştirilen 27 Deprem Kayıt istasyonu, mevcut imar planları ve kent haritası üzerine birleştirilerek vatandaşların arazi ve evlerinin üzerinde bulundukları zemin yapısını internet üzerinden görebileceği sistem, deprem afet ve acil müdahale sisteminin alt yapısının oluşturulmasının planlaması bu önemli hizmetlerden sadece bir kaçı. 


DEPREM EĞİTİMLERİ SÜRDÜRÜLÜYOR

1999 Marmara Depreminde büyük yaralar alan Kocaeli 16 yılda deprem bilinci oluşması ve depremle ilgili önlemlerin ahnması noktasında büyük yol kat etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi depremlerde oluşan koşulları vatandaşlara yaşatıp deprem anında nasıl davranılması gerektiğini öğretmek amacı ile hayata geçirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik İzleme Merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından...