16 / 05 / 2024

kocaeli Dilovası Arıtma Tesisi

kocaeli Dilovası Arıtma Tesisi

ilovası ile Tavşanlı bölgeleri arasında 48.000 m2 alan üzerinde arıtma tesisi inşa ediyor. İki yılda işletmeye alınması hedeflenen arıtma tesisinin fore kazık ile temel güçlendirme ve perde beton çalışmaları yapılıyor...

Kocaeli Seyrek Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesinin Karadeniz kıyısındaki turizm merkezlerinden biri olan Seyrek bölgesinin atıksularını arıtmak için yaptığı arıtma tesisinin inşaatını tamamlayarak işletmeye aldı.

Kandıra’nın 14 mahallesine arıtma tesisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesine bağlı 14 mahalleyi kanalizasyon şebekesine kavuşturmak için 25 km uzunluğunda altyapı ile atıksuları arıtmak için de modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

Seyrek ve Sarısu’ya arıtma tesisleri inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seyrek ve Sarısu’yu sağlıklı atıksu altyapısına kavuşturmak için 5 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ile atıksularını arıtmak için de çeşitli büyüklükte 2 adet modüler atıksu arıtma tesisi inşa edecek projeye başladı.

Kocaeli Arıtma Tesisi için ilk kazma vuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi’ni azot fosfor giderimi yapacak ve ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi haline getirecek projeye başladı.

Kullar Atıksu Arıtma Tesisi için ilk kazma vuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi’ni azot fosfor giderimi yapacak ve ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi haline getirecek projeye başladı...

Kocaeli Kullar Arıtma Tesisi'nin inşaatı başladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediyenin yan kuruluşu olan İSU’nun Kullar İleri Teknoloji Biyolojik Arıtma Tesisinde yapacakları yeni büyük tesisi ve alınan 18 yeni jeneratörü yerinde inceledi.

Kocaeli Dilovası Atıksu Arıtma tesisinin yapımı ne zaman bitecek?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 45 Milyon TL’lik Dilovası Atıksu Arıtma tesisi yükselmeye başladı. İbrahim Karaosmanoğlu, "Dilovası arıtma tesisimiz ilçemizin önemli bir ihtiyacına da cevap verecektir” dedi.

Dilovası Atıksu Arıtma tesisi 45 milyon TL yatırımla yükseliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ’ nun yakından takip ettiği 45 Milyon TL’lik Dilovası Atıksu Arıtma tesisi yükselmeye başladı.

İSU'dan Gebze'ye yeni arıtma tesisi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesinde seracılığın yoğun olarak yapıldığı Cumaköy ile çevresindeki yerleşim bölgelerinin atıksularını arıtacak modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa ederek işletmeye aldı.

Kocaeli'de çevre kirliliğine karşı 19 arıtma tesisi kuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek için kentte bugüne kadar 7'si biyolojik olmak üzere 19 atık su arıtma tesisi kurdu. Tesisler sayesinde İzmit Körfezi'ndeki atık suların yüzde 99'unun arıtıldığı ifade edildi.

Cumaköy'de atıksu arıtma tesisi inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesine bağlı Cumaköy ile Mollafenari yerleşim bölgelerinin atıksularını arıtmak için Cumaköy'de modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

Gebze Cumaköy'e modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesine bağlı Cumaköy ile Mollafenari yerleşim bölgelerinin atıksularını arıtmak için Cumaköy’de modüler ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı devam ediyor!

İSU Genel Müdürlüğü, 45 milyon TL’ye mal olacak Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatını sürdürüyor. İki yılda işletmeye alınması hedeflenen arıtma tesisinin fore kazık ile temel güçlendirme ve perde beton çalışmaları yapılıyor.

kocaeli Dilovası Arıtma Tesisi Haberi

kocaeli Dilovası Arıtma Tesisi


Çevrenin ve insan sağlığının korunmasına büyük önem veren İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinin tamamı ile Gebze’nin kuzey bölgesinde yer alan Yenikent (Mutlukent), Gaziler, İnönü, Arapçeşme, Sultan Orhan, Kirazpınar mahalleleri ile eski Tavşanlı ve Pelitli köylerinin tamamının atıksularını arıtmak için Dilderesi’nin taşkın yatağı içerisindeki Dilovası ile Tavşanlı bölgeleri arasında 48.000 m2 alan üzerinde arıtma tesisi inşa ediyor. İki yılda işletmeye alınması hedeflenen arıtma tesisinin fore kazık ile temel güçlendirme ve perde beton çalışmaları yapılıyor.


FORE KAZIK ÇALIŞMALARI


Kurumun, azot fosfor giderimi yapan 5. ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi olacak Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin geçtiğimiz yıl başlanan inşaat çalışmalarında hafriyat ve temel kazısının ardından zemin güçlendirilmesi için özel makinelerle zemine fore kazık çalışmaları yapılıyor. Her biri 18 metre uzunluğunda olacak ve...