19 / 05 / 2024

Kocaeli Hacıhazır kentsel dönüşüm

Kocaeli Hacıhazır kentsel dönüşüm

Kocaeli Belediyesi, riskli alan ilan edilen Hacıhazır Mahallesi'nde kentsel dönüşümü vatandaşa soruyor. Mahallelinin dilekçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek.

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm için özel sektör müteahhitlerinin göreve hazır olduğu belirtildi. Peki yerel yönetimlerden kentsel dönüşümle ilgili olarak  ne bekleniyor?

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

İstanbul depreme tam manasıyla hazır değil! Kentsel dönüşüm yeni seçeneklerle hızlandırılmalı!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, İstanbul'un tam manasıyla depreme hazır olmadığına ve binaların kentsel dönüşüm sürecine girmesi için insanlara seçenek üretmek gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Bursa depreme ne kadar hazır? Dönüşümde neden hareket yok?

Bursa'da Bugün Gazetesi köşe yazarı Mesut Demir, bugünkü yazısında ''Mesut Demir Bursa depreme ne kadar hazır? Kentsel dönüşümde neden hareket yok?'' konusunu kaleme aldı....

Kocaeli Hacıhazır'da kentsel dönüşüm için oylama!

Kocaeli Belediyesi, riskli alan ilan edilen Hacıhazır Mahallesi'nde kentsel dönüşümü vatandaşa soruyor. Mahallelinin dilekçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek.

Türk gayrimenkul firmaları 10 bin hazır konutla İran pazarında!

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı'na 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

Türkiye kentsel dönüşüm ile büyük oranda afetlere hazır olur!

Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, "Türkiye kentsel dönüşümü gerçekleştirebilirse büyük oranda afetlere hazır olur." dedi..

Kocaeli Tuana Evleri 1. Etap’taki teraslı daireler satışa hazır!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konut A.Ş., Tuana Evleri 1. Etap’taki teraslı daireler satışa hazır. 

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm hızla sürüyor!

Kayseri Hacılar bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Hacılar'da kentsel dönüşüm kapsamında 1. etapta yer alan 200 dairede inşaat sürüyor. 

Kentsel dönüşüm hazır betondaki ivmelenmeyi artıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, mega projeler ve dönüşüm hazır betondaki ivmelenmeyi artıracağını söyledi.

Ankara'daki mobilya teşhir merkezi açılışa hazır!

Büyükşehir Belediyesi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilen Mobilya Show-room’u, açılışa hazır hale geldi.

İzmit Veliahmet ve Hacıhzır'da dönüşüm başladı!

İzmit Belediyesi’nin Cedit-Erenler bölgelerindeki Kentsel Dönüşüm çalışması devam ederken, Kayserili işadamı Ömer Veral’ın sahibi olduğu Veral İnşaat firması Veliahmet ve Hacıhzır mahallelerinde büyük bir kentsel dönüşüm projesini başlattı.

Hazır beton ve çimento sektörü EKK ile ivme kazanacak!

İnşaattaki gelişmeler doğrultusunda büyüme grafiği şekillenen hazır beton ve çimento sektörü, kentsel dönüşüm ve mega projelerle son yıllarda iç pazarda başarılı bir ivme yakaladı.

Kocaeli Hacıhazır kentsel dönüşüm Haberi

Kocaeli Hacıhazır kentsel dönüşüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, belli kısımları ‘riskli alan’ olarak açıklanan ve kentsel dönüşüm kararı alınan İzmit Veliahmet ve Hacıhızır mahallelerinde proje Veral İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Veliahmet sakinlerinin büyük bölümü kentsel dönüşümü desteklerken, Hacıhızır sakinleri sıcak bakmıyor. Bu nedenle de süreç Hacıhızırlılar tarafından mahkemeye taşınmış durumda. Büyükşehir Belediyesi de hak sahibi vatandaşlardan, projeyi isteyip istemediklerine dair form doldurmalarını talep etti. Vatandaşlar bu formları Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden ya da muhtarlıktan alınabiliyor.

FİRMA BIRAKTI MI?

Hacıhızır’da bu gelişme yaşanırken, Veliahmet’te kentsel dönüşüm projesi yapacak Veral İnşaat’ın işi bıraktığı iddia edildi. Ancak Muhtar Kadir Kızıl bu iddiayı yalanladı. Kızıl, “Çalışmalar devam ediyor. Bu dedikodular çok konuşuluyor. Kimse tapusunu teslim etmedi. İsteyen tapusunu teslim eder istemeyen etmez. Davalar açıldı, kimilerinin kafası karıştı....