27 / 04 / 2024

kocaeli her daireye bir otopark

kocaeli her daireye bir otopark

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisinden Nisan Ayında oy birliği ile geçen kentteki otopark ilke ve esaslarıyla ile ilgili yeni düzenleme uygulanmaya başlandı.

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Konut üreticileri karardan memnun!

Her daireye bir otopark yapılmasının zorunlu olduğu açıklanmıştı. Dün yayınlanan karara göre; Otopark Yönetmeliği 7. kez ertelendi. 31 Aralık 2020 olan yürürlük tarihi 31 Mart 2021 olarak değişti.

Her daireye bir otopark zorunluluğu 7. kez ertelendi!

1 Haziran 2018 tarihinden itibaren uygulanması gereken otopark zorunluluğu 7'nci kez ertelendi.

Kocaeli'deki eski askeri binanın yerine restoran inşa ediliyor!

Yatırımlarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her şeyin düşünüldüğü sahil parkındaki eski binayı yıkarak yeni restoran inşa ediyor.

Kocaeli projeleri önem sırasına göre yapılacak!

Koronavirüs ile mücadeleye dair yaptığı açıklamalarla her fırsatta vatandaşları bilgilendirmeye devam eden Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın,

Kocaeli'nin kentsel dönüşüm araştırma raporu hazırlandı!

AKP Milletvekili İlyas Şeker, riskli yapıların kentsel dönüşüm sürecinde depreme dayanıklı olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şeker, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm araştırma raporunu hazırladı. Her yıl uluslararası deprem gerçeği ve kentleşme çalıştayını yapıyor" dedi...

Her daireye 1 otopark zorunluluğu 30 Haziran'a kadar aranmayacak!

Bakanlık, “her 3 daireye 1 otopark” zorunluluğunu “her daireye 1 otopark” olarak değiştiren yönetmelikte, inşaatı bitmiş ve yapı ruhsatı alma aşamasındakiler için kolaylık getirdi...

Otopark Yönetmeliği hakkında tüm merak edilenler!

Her daireye bir otopark zorunluluğu getiren 'Otopark Yönetmeliği' 15 Eylül'de yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemenin detayları belli oldu. İşte tüm merak edilenler...

Her daireye 1 otopark zorunluluğu başladı!

Her daireye 1 otopark zorunluluğu getiren Yeni Otopark Yönetmeliği son yapılan düzenleme ile bugün yürürlüğe girdi...

Her daireye otopark zorunluluğu 15 Eylül'de başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan ve her daireye bir otopark yapılması zorunluluğunu getiren Otopark Yönetmeliği 15 Eylül'de yürürlüğe girecek..

kocaeli her daireye bir otopark Haberi

kocaeli her daireye bir otopark


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisinden Nisan Ayında oy birliği ile geçen kentteki otopark ilke ve esaslarıyla ile ilgili yeni düzenleme uygulanmaya başlandı. Her yıl ortalama 20 bin aracın Kocaeli’deki trafiğe dâhil olmasıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de uygulanan 3 daireye 1 otopark uygulamasını sonlandırarak her daireye 1 otopark zorunluluğu getirdi.


HER DAİREYE BİR OTOPARK ŞARTI


Günümüzün en önemli trafik sorunlarından olan otopark sorununu çözmek için kolları sıvayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni bina ruhsatı alacak vatandaşlara yönelik Otopark Yönetmeliği İlke ve Esaslarını değiştirdi. Düzenleme öncesinde 3 daireye 1 otopark ayrılıyordu. Yeni düzenleme ile parsel alanı 500 metre kareden küçük parsellerde 2 daireye 1 otopark, 500 metre kareden büyük parsellerde 1 daireye 1 otopark şartı aranacak. Dubleks, tripleks gibi lüks konutlarda ise 1 daireye...