04 / 05 / 2024

kocaeli itfaiye binaları

kocaeli itfaiye binaları

Kentte yeni müfreze binaları inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağçeşme İtfaiye Müfreze binasının kaba inşaatını tamamladı.

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Kocaeli’de kentsel dönüşüm hamlesi devam ediyor

Kocaeli'yi depreme hazır hale getirmek maksadı ile başlatılan "Dirençli Şehir Kocaeli" projesi doğrultusunda 5 ilçede başlayan kentsel dönüşüm hamlesi devam ederken İzmit Cedit Mahallesi’nde binalar yükselmeye başladı, kira yardımı da yükseltildi.

Kocaeli'de deprem hazırlıkları tam gaz: 17 Ağustos Gölcük depreminden önceki binaların incelemesi tamamlandı!

Kocaeli'de depreme hazırlık için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Peki Belediye hangi çalışmaları yapıyor? İşte ayrıntılar...

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Kocaeli'de hasarlı binalar yıkılıyor!

1999 Marmara Depreminde orta hasarlı olarak tespit edilen binalar ile metruk durumda olup tehlike yaratan binaların yıkımları devam ediyor. Çalışmalar esnasında Kartepe'de 21 binanın yıkımı gerçekleşti.

Kocaeli'de 25 bin bina hasarlı!

İzmit'te 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören riskli binaların yıkımı devam ediyor. Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut bölgede yıkılması gereken çok sayıda bina olduğunu dile getirdi.

İstanbul depremi Kocaeli'deki yorgun binaları yıkacak!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oruç, İstanbul'da olası bir depremde Kocaeli'deki yorgun binaların yıkılma riskinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. 

İzmit'te depreme dayanıksız binalar yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde depreme dayanıksız binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak İzmit'e bağlı Zabıtan Mahallesi’nde yer alan depreme dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştirdi. 

Kocaeli'deki tehlikeli binalar tek tek yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile tehlikeye neden olan Tekel Duvarı’nın yıkımını gerçekleştirdi.

Kocaeli'de ağır hasarlı bina kalmayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Karamürsel'de hasarlı binaların yıkımını inceledi.

kocaeli itfaiye binaları Haberi

kocaeli itfaiye binaları

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin olaylara daha kolay müdahale etmeleri amacıyla şehirde yeni müfreze binaları hayata geçiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu binalardan biri de İzmit ilçe Bağçeşme semtinde inşa ediliyor. Kaba inşaatı tamamlanan müfreze binasının, traverten cephe kaplama imalatı sürüyor. Elektrik, tava imalatını da devam eden Kocaeli Büyükşehir ekipleri, elektrik, kablo montajına başladı. Mekanik, yangın tesisat işine de başlayan ekipler, bina içindeki odaların seramik imalatlarını sürdürüyor.

4 ARAÇ KAPASİTELİ KAPALI GARAJ

Kocaeli Bağçeşme İtfaiye Müfreze binasının bodrum katında şadırvan, mescit, mekanik ve elektrik tesisat odaları, çamaşır odası ve su deposu yer alacak. 418 metrekarelik zemin katta ise amir odası, haberleşme ve şoför odaları ile mutfak yer alacak. Bu katta dinlenme salonları, yemekhane, 210...