08 / 05 / 2024

Kocaeli kaçak binalar yıkım

Kocaeli kaçak binalar yıkım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü Yapı Kontrol Şefliği ekiplerince, kent genelindeki kaçak yapılara geçit verilmiyor.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

İnşaat sektöründe yeni sistem! Denetimler artırılacak, kaçak faturanın önüne geçilecek! O tarihten itibaren başlıyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan binalar, inşaat yapımında kullanılan malzemenin kalitesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Binaların güvenirliğini artırmak için yeni sistem geliyor. Bu sistem ile denetimler artırılacak ve kaçak faturanın önüne geçilecek...

Diyarbakır surlarının çevresindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

Kocaeli'de kaçak yapılara ceza kesildi!

İzmit Belediye Encümeni ilçe genelinde bulunan kaçak yapılara ceza uyguladı. Yapılan denetimlerde 247 bin 767 TL ceza verildi.

Kaçak binaların tapuları ne olur? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sağlığında kendisinden dükkan satın alan vatandaşın babasının vefatından sonra kardeşleri tarafından mahkemeye verildiğini dile getirerek söz konusu binanın kaçak olması sebebiyle mahkeme sonucunun ne olacağı sorusu yöneltildi.

Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak yapılar yıkıldı!

Kocaeli Köseler'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikte hayata geçirilen kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli'deki çiftliğinde bulunan 15 kaçak yapının tahliyesinin ardından yıkımına başlandı.

Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’un olan Kocaeli'ndeki 15 kaçak yapıya ilişkin verilen yıkım kararının kesinleşmesinden sonra çiftliğin tahliyesi başlatıldı. 

Pakistan Karaçi'de kaçak yapı savaşı!

Pakistan Karaçi'deki kaçak binaların yıkılmasını istemeyen bir grup polisle çatıştı. Çıkan arbede sonucunda polis ve göstericilerden yaralananlar oldu.

Kocaeli Derince'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Kocaeli Derince Belediyesi, Yapı Kontrol Müdürlüğü ilçede bulunan kaçak yapılarının yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 

Muratpaşa'da kaçak metruk binanın yıkımı gerçekleşti!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçede bulunan metruk kaçak binaların yıkımına devam ediyor. 

Bursa Nilüfer'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili alınan karar ile Nilüfer Belediye Encümeni de, belirlenen binaların yıkımı gerçekleşti.

Kocaeli kaçak binalar yıkım Haberi

Kocaeli kaçak binalar yıkım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü Yapı Kontrol Şefliği ekiplerince, kent genelindeki kaçak yapılara geçit verilmiyor. Dilovası İlçesi Orhangazi Mahallesi sınırları içerisinde mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı parsel üzerindeki 1 adet yapı ve Tavşancıl Mahallesi sınırları içerisinde park alanında kalan istinat duvarı, saha betonu ve 1 adet yapı, Tavşancıl Mahallesi sınırları içerisinde park alanında kalan ve Başiskele İlçesi Servetiye Karşı Mahallesi’ndeki mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmaz üzerindeki yapıyla ilgili İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü’nce 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesine istinaden yıkım işlemi gerçekleştirildi.


KAÇAK YAPILARLA MÜCADELEYE DEVAM EDİLECEK


Kocaeli genelindeki hiçbir kaçak yapıya müsaade etmeyen Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında yıkımlara devam edecek. Dilovası İlçesi Orhan ve Tavşancıl mahallerindeki...