05 / 05 / 2024

kocaeli kartepe doğal yaşam parkı

kocaeli kartepe doğal yaşam parkı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisine Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü yaşam alanı özelliğine sahip doğal bir yaşam parkı yapıyor.

Doğal gaz zamları ve yeni tarife uygulaması tüketimi azalttı

PALMET Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden olan Gebze ve Kocaeli'de doğal gaz zamları sonrasında tüketimin azaldığını bildirdi.

Kocaeli Kartepe'de tapu sevinci!

Kocaeli Kartepe'de devam eden çalışmaların tamamlanması sonrasında uzun süredir mağdur olan Kartepeliler tapularına kavuştu...

6 ildeki bazı alanlar doğal sit alanı ilan edildi!

Balıkesir, Kocaeli, Giresun, Edirne, Bayburt ve Sivas'ta bazı alanların, "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tescili ilanları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli’de kentsel çalışmalara 10 milyar TL bütçe ayrıldı!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yaptığı açıklamada, "Kocaeli’de kentsel çalışmalara 10 milyar TL bütçe ayrıldı" dedi.

Kartepe 1. Derece Doğal Sit Alanı'na koruma kararı!

İstanbul İli Çatalca İlçesi'nde bulunan Kartepe 1. Derece Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli'de imar çalıştayı düzenlendi!

Kocaeli Kartepe Green Park Otel’de gerçekleşen imar çalıştayında köy mimari tipolojisi analizi, Otopark İlke ve Esasları konuları ele alındı

Kocaeli Doğal Yaşam Parkı’nda çalışmalar son sürat!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kartepe’nin Uzuntarla ve Eşme mahalleleri arasında kalan 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisinde kurulan doğal yaşam parkında çalışmalar devam ediyor.

Kocaeli'ye doğal yaşam parkı müjdesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kartepe ilçesi Uzuntarla ve Eşme mahalleleri arasında kalan 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisinde doğal yaşam parkı oluşturuluyor.

Kocaeli Kartepe'de asfaltlama çalışması yapıldı!

Kocaeli Kartepe Çepni Mahallesi'nde, belediye ekipleri tarafından asfaltlama çalışması yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe'ye değer katmaya yönelik çalışmalar içerisinde bulundu.

İnşaat sektörü Kocaeli Kartepe'de hız kazandı!

Kocaeli Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, belediye birimlerinin çalışmalarında kalite, hız ve vatandaş memnuniyeti artırmak amacıyla bir dizi düzenleme yaptırdı.

Kocaeli Kartepe'den ev alınır mı?

Bizim Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Murat Hamzaoğlu bugünkü yazısında Kocaeli Kartepe'deki konut dektörünü değerlendirdi. Hamzaoğlu ''Kartepe'den ev alınır mı?'' sorunu cevapladı...

Kocaeli Kartape'ye Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisine Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü yaşam alanı özelliğine sahip doğal bir yaşam parkı yapıyor.

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Kocaeli'ye inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi el değmemiş doğasıyla kendine hayran bırakan doğal bir yaşam parkı yapıyor, Doğal park, evcil ve vahşi hayvanlar, gezinti ve gözlem alanları ile pek çok uygulamayı içerisinde barındıracak.

kocaeli kartepe doğal yaşam parkı Haberi

kocaeli kartepe doğal yaşam parkı

Kartepe ilçesi Uzuntarla ve Eşme mahalleleri arasında kalan 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisinde gerçekleştirilen doğal park, evcil ve vahşi hayvanlar, gezinti ve gözlem alanları ile pek çok uygulamayı içerisinde barındıracak. Park el değmemiş doğal bitki örtüsüyle Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü yaşam alanı özelliğini taşıyor.


15 kilometre yol oluşturuldu


Giriş kapısı kısmı oluşturulan parkın bir bölümü D-100’e paralel uzanıyor. Parkın etrafına 8 buçuk kilometre tel çit örüldü. Tel çitlerin yanında ve parkın içinde uzanan yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda yol yapıldı. Parkta dünyanın dört bir yanından değişik hayvan türleri kendileri için ayrılan doğal alanlarda yaşayacak. Alanların üzerine kurulacak gezinti yollarıyla vahşi hayvanlar doğal ortamlarında izlenebilecek.


Doğal yaşam alanları


Çiftlik hayvanlarının da olacağı parkta farklı iklimlerden gelen hayvanlar için uygun koşullar oluşturulacak. Kutup...