18 / 07 / 2024

kocaeli konak restorasyonları

kocaeli konak restorasyonları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası ilçesi Demirciler Mahallesi’nde bulunan, miladi 1825 yılında Sultan II. Mahmud zamanında Süleymaniye Müderrisi Abdullah Şerif Ağa tarafından yaptırılan Demirciler Konağı’nı restore ediyor.

Kocaeli'deki Çıpalı Konak restore ediliyor!

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’in Ereğli Mahallesi’ndeki tarihi yapıları restore ediyor.

Kocaeli'deki 125 yıllık konak yeniden inşa ediliyor!

Kocaeli’nin Derince ilçesinde 1892 yılında inşa edilen ve Marmara Depremi sonrası yıkılan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı, yeniden ayağa kaldırılıyor.

Kocaeli Demirciler Konağı yeniden inşa ediliyor!

Kocaeli Dilovası Demirciler Mahallesi’nde yer alan tarihi konak aslına uygun olarak yeniden inşa ediliyor.

Kocaeli Sepetçi Köyü'ne yeni konak inşa edilecek!

İzmit’in Sepetçi Köyü’nde 18 Temmuz Salı günü temel atma töreni yapılacak. Kocaeli Sepetçi Köyü'ne yeni konut inşa edilecek.

Kocaeli'de emlakçılara özel sağlık indirimi!

Kocaeli Konak Hastaneleri İzmit, Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile yaptığı anlaşmayla odanın üyeleri ve birinci derece yakınları Konak Hastaneleri İzmit, Konak Hastaneleri Gebze'den özel sağlık indirimden yararlanabilecek.

Kocaeli'de Tüp Bebek Merkezi açıldı!

Kocaeli'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından olan Özel Konak Hastanesi, 4 buçuk milyon liralık yatırımla ilimize Tüp Bebek Merkezi açtı.

Özel Konak Hastanesi ve Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası protokol imzaladı!

İnşaat Mühendisleri Odası’na ait olan binada gerçekleşen törende; anlaşma protokolü İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Sayman Üye Kahraman Bulut ile Konak Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürü Nihan Aktaş arasında imzalandı.

Özel Konak Hastanesi İnşaat Mühendisleri ile protokol imzaladı!

Özel Konak Hastanesi ile İnşaat Mühendisleri Odası Sağlık Protokolü Anlaşması yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Sayman Üye Kahraman Bulut ile Konak Hastanesi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Nihan Aktaş arasında imzalandı...

Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası ve Özel Konak Hastanesi protokol imzaladı!

İnşaat Mühendisleri Odası’na ait olan binada gerçekleşen törende; anlaşma protokolü İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Sayman Üye Kahraman Bulut ile Konak Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürü Nihan Aktaş arasında imzalandı.

TOKİ, Kocaeli'nde 50 yataklı devlet hastanesi yaptıracak!

 T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kocaeli 'nin Kandıra ilçesi  50 Yataklı Devlet Hastanesi ile Altyapı ve çevre Düzenlemesi inşaatı yapım işi için ihale düzenlenecek

Kocaeli Üniversitesi inşaat mühendisi arıyor!

Kocaeli Üniversitesi rektörlüğü, çeşitli fakültelerde istihdam edilmek üzere öğretim üyesi alacak. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, devamlı statüye göre çalıştırılmak üzere 6 profesör, 2 doçent alacak...

HD Konak Ataşehir Evleri'nde son 5 konut! 230 bin TL'ye 2+1!

HD Konak'ta toplam 16 konut yer alıyor. Projede yer alan konutlardan sadece 5 tanesinin satışı devam ediyor. Proje kapsamında kalan konutların fiyatları 230 bin TL ile 240 bin TL arasında farklılık gösteriyor. Projedeki konutlar 105 metrekarelik alana sah

Kocaeli'de icradan 1 milyon 881 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Kocaeli  1. İcra Dairesi, Yenidoğan Serdar mah. Güner sk. İzmit Kocaeli SS .Nuray Konut yapı kooperatifi satılacak. Toplam bedeli 1 milyon 881 bin TL olan gayrimenkullün ihalesi 1.  satış günü 11 Temmuz 2011, 2.  satış günü 21 Temmuz 2011'de yapılacak

kocaeli konak restorasyonları Haberi

kocaeli konak restorasyonları


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası ilçesi Demirciler Mahallesi’nde bulunan, miladi 1825 yılında Sultan II. Mahmud zamanında Süleymaniye Müderrisi Abdullah Şerif Ağa tarafından yaptırılan Demirciler Konağı’nı restore ediyor. İhaleyi kazanan firmanın yer teslimini aldığı tarihi konak, Dilovası ilçesinde yer alan en önemli tescilli sivil mimarlık örneği özelliğini taşıyor.


KOCAELİ TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTILIYOR


Büyükşehir Belediyesi, medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kocaeli’nin tarihi değerlerini bir bir gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Dilovası Demirciler Mahallesi’ndeki yaklaşık 2 asırlık Demirciler Konağı da Büyükşehir tarafından Kocaeli’ne kazandırılacak. Milâdî olarak 1825 yılında Süleymaniye Müderrisi Abdullah Şerif Ağa tarafından yaptırılmış konak ilk olarak kamulaştırıldı. Ardından rekonstrüksiyon projesi hazırlandı ve Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı.





EN ESKİ KONAK YAPILARINDAN


Kocaeli’nin önemli kültür mirası eserlerinden aynı zamanda en eski konak yapılarından birisi...