09 / 05 / 2024

Kocaeli organik ürün pazarı

Kocaeli organik ürün pazarı

Organik tarım yapan üreticisinin, tüketiciye doğrudan ulaşmasını sağlayacak “Kocaeli Organik Ürünler Pazarı”nın, İzmit Belediyesi'nin ve Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü destekleri ile Yuvam Akarca’da açılması planlanıyor.

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

İBB Halk Market’te 800 yerel ürün satışa sunuldu!

Türkiye’nin dört bir yanındaki üretici ve kadın kooperatiflerinin ürettiği 800’den fazla üzerinde ürünü uygun fiyat ile tüketiciye ulaştıran İBB Halk Market’ten en son bir sene içerisinde en çok alışveriş yapan şehirler; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Eskişehir oldu.

Kocaeli konut sektörünün ikinci altın çağı!

Haziran ayında sektörün kaderi değişti. Kamu bankaları, sıfır konutlar için 15 yıla kadar yüzde 0.64 faizli kredi vermeye başladı. Kocaeli’de konut fiyatları ve satışları arttı.

Kocaeli Kent Meydanı'nın ihalesi 5 Aralık'ta!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eski Vilayet binasının bulunduğu alana yapacağı 6 bin 500 metrekarelik kapalı otopark ve kentte farklı bir görünüm kazandıracak kent meydanı için 5 Aralık Pazartesi günü ihaleye çıkacak.

Şahan Gökbakar evinin bahçesinde organik ürünler yetiştiriyor!

Şahan Gökbakar ve oğlu Deniz Efe’ye eşi Selin Hanım, gözü gibi bakıyor. Çubuklu’daki evinin bahçesinde organik ürünler yetiştiren Selin Gökbakar, sağlıklı mönüleriyle eşinin 15 kilo vermesini sağladı.

Kocaeli Seyrek'te inşaat sektörünün önü açıldı!

Kocaeli Seyrek'te Gediz Üniversitesi'nin kapatılması en çok inşaat sektörünü etkiledi. Müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor.

Şanlıurfa Eyyübiye Organik Ürün Semt Pazarı'nın temeli atıldı!

Eyyübiye Belediyesi'nin girişimleri sonucu hayata geçirilecek olan Organik Ürün Semt Pazarı'nın ilk adımı atıldı. Mehmet Ekinci'nin işçi bareti taktığı ve maske ile kaynak yaptığı temel atma töreninde renkli görüntüler yaşandı.

Kocaeli'de inşat sektörünün birçok sorunu var!

Bizim Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Murat Hamzaoğlu bugünkü yazısında Kocaeli'deki konut sektörünü ve Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği'ni sorunları anlattı. İşte o yazı....

Manisa Lisesi Kavşağı peyzaj çalışmalarıyla yeni görünümüne kavuştu!

Manisa Lisesi Kavşağı, Şehzadeler Belediyesi'nin yaptığı peyzaj çalışmasıyla yeni bir görünüme kavuştu. Özel bir teknikle yapılan peyzaj çalışmasında organik bitki ayraçları ve mevsimlik dekoratif çiçekler kullanıldı.

Kocaeli Arena Stadı'nın yüzde 70'i tamamlandı!

Alikahya'da yapım devanı eden Kocaeli Arena Stadı'nda tribün bölümünde üçüncü kat çalışmaları başladı. 33 bin kişilik kapasiteye sahip olacak Kocaeli Arena stadının bitirilmesi için fırına tüm hızıyla çalışmaları sürdürüyor.

Kocaeli'deki konutların yüzde 50'si deprem sigortalı!

17 Ağustos 1999’da büyük deprem felaketini yaşayan Kocaeli'de 421 bin 370 konuttan sadece 210 bin 555 konutun deprem sigortası var. Buna göre Kocaeli'de konutların sadece yüzde 50’si için DASK yaptırılmış.

Ormanada sakinleri Adabostan ile organik ürün yetiştirecek!

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım'ın Zekeriyaköy'de 220 dönüm üzerinde geliştirdiği Ormanada, doğal tarım alanı olarak işlediği Adabostan ile sakinlerine organik ürüne ilk elden ulaşma imkânı sunuyor.

Zekeriyaköy Ormanada'da Adabostan ile organik ürünler yetiştiriliyor!

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın Zekeriyaköy’de 220 dönüm üzerine kurulan projesi Ormanada, doğal tarım alanı olarak işlenen Adabostan ile sakinlerine organik ürünlere doğal yollardan ulaşma imkânı sunuyor.

Kocaeli organik ürün pazarı Haberi

Kocaeli organik ürün pazarı



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sağlıklı, organik gıdaların üretim ve tüketimine teşvik edilmesi için, organik tarım konusunda proje başlattı. 2013 yılı aralık ayı içerisinde MARKA(Doğu Marmara Kalkınma Ajansı)’nın destek programı kapsamında 111 çiftçi ve girişimciye Organik Tarım ve Eko Turizm konularında eğitimler verildi. Organik üretime ve pazar yapımına destek olacak tüm kurumlar bir araya gelerek organik üreticilere “Ekolojik Ürünler Sağlıklı Nesiller” semineri düzenleyerek, organik tarıma geçişin önemi anlatıldı. Ayrıca Kocaeli’ne bir Organik Ürünler Pazarı yapılması kararlaştırıldı ve çalışmalara başlandı.



YUVAM AKARCA’DA KURULACAK


Organik tarım yapan üreticisinin, tüketiciye doğrudan ulaşmasını sağlayacak “Kocaeli Organik Ürünler Pazarı”nın, İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, İzmit Ziraat Odası, Kocaeli Tema Vakfı ve İzmit Pazarcılar Odası’nın destekleri ile Yuvam Akarca’da açılması...