11 / 05 / 2024

Kocaeli restorasyon

Kocaeli restorasyon

Kocaeli’nde Cumhuriyet’in ilanının ardından geçen 80 yılda 17 restorasyon çalışması yapılmasına rağmen son 11 yılda 65 tarihi eserin gün yüzüne çıkarılmasıyla dört kat artış yaşandığı belirtildi...

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'de yer alan Pembe Köşk'ü de baştan aşağı yeniliyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla köşk özüne döndürülecek.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde yer alan Pembe Köşk’ün restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'nda sona gelindi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beş Divanlı Rıza Bey Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarını tamamlıyor.

Kocaeli Pembe Köşk'te restorasyon başlıyor!

İzmit İnönü Caddesi’ndeki 50.Yıl Ortaokulu’nun hemen arka tarafında yer alan Pembe Köşk için Büyükşehir Belediyesi, restorasyon için ön çalışma yaptı. Köşk, mimari özelliklere de önem verilerek yeniden restore edilecek...

Kocaeli'deki 130 yıllık Taş Cami yenileniyor!

Restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki yaklaşık 130 yıllık Taş Cami’yi restore ediyor.

Kocaeli'deki Çapalı Ev restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir zamanlar Yeşilçam filmlerinin çekildiği mekanlardan biri olan Karamürsel Ereğli evlerinde restorasyon çalışmaları için çalışmalara başladı.

Kocaeli'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kocaeli’deki tarihe ışık tutan mekan ve yapıları sosyal hayata yeniden kazandırmak için restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Tavşancıl Albay Sami Bey Evi restore ediliyor!

Kocaeli Dilovası Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan üç katlı tarihi ev, restorasyon projesi kapsamında yenileniyor.

Kocaeli'deki Ereğli Evleri restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli’nin her köşesinde yer alan tarihi yapılar restore edilerek, gelecek kuşaklara miras bırakılıyor.

Kocaeli'deki Mekanik Atölye ve Taşlı Değirmen yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka alanındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda eski Seka Fabrikası alanında bulunan Mekanik Atölye Ve Taşlı Değirmen yapılarının dış cephe ve çatı tadilatları gerçekleştiriliyor.

Kocaeli Tavşancıl’daki tarihi yapı restore edilecek!

Kocaeli'de tarihi binalar restorasyon projeleri kapsamında yenilenerek, kullanılabilir hale getiriliyor. Bu kapsamda Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan bir tarihi yapının daha restore edilmesi için çalışma başlatılıyor.

Seka Kamp Lojmanları restorasyon projesi onaylandı!

Kartepe Belediyesi Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının restorasyon çalışmaları için projeler hazırlandı. Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü de Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelere onay verdi.

Kocaeli Darıca İskoliye Mektebi restorasyonu hızla sürüyor!

Darıca Belediyesi ile Kocaeli Valiliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde Darıca İskoliye Mektebi ve Tekel Binası Restorasyon Uygulama Proje çalışmaları hızla ilerliyor.

Kocaeli restorasyon Haberi

Kocaeli restorasyon



İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından, başkanlık bünyesindeki birimlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Daire Başkanı Gökmen Mengüç’ün de takip ettiği sunumda Şube Müdürü Volkan Şenel tarafından Kocaeli’nde kamu kurum ve kuruluşlarıyla da iş birliği içinde yapılan restorasyon çalışmaları anlatıldı.



İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı şube müdürlüklerinin yaptıkları çalışmaları diğer şube yönetici ve personelleriyle paylaşmak amacıyla düzenlediği bilgilendirme toplantılarında sıra Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’ndeydi. Şube Müdürü Şenel, Kocaeli genelindeki restorasyon çalışmalarının eski ve yeni fotoğrafları eşliğinde yaptığı sunumda detaylı bilgi verdi.



DÖRT KAT ARTIŞ YAŞANDI


Kocaeli’nde Cumhuriyet’in ilanının ardından geçen 80 yılda 17 restorasyon çalışması yapılmasına rağmen son 11 yılda 65 tarihi eserin gün yüzüne çıkarılmasıyla dört kat artış yaşandığını anlatan Şenel,...