30 / 04 / 2024

kocaeli sanayi kuruluşları

kocaeli sanayi kuruluşları

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli'de bulunan büyük sanayi kuruluşlarına, OSB'lere ve ilin son altı yıldaki imalat sanayi ve dış ticaret verilerine ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!

Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla beklenirken yerli ve yabancı finans kuruluşları da tahminlerde bulunuyor. Kuruluşların tahminleri ağırlıklı olarak Merkez Bankası'nın 100 baz puan indirime gideceği yönünde oldu.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

TOKİ Kocaeli kura sonuçları 2023! TOKİ Kocaeli çekilişi ne zaman? TOKİ Kocaeli kura çekim tarihleri belli oldu mu?

TOKİ Kocaeli kura sonuçları gündemde yer alan konular arasındadır. Vatandaşlar, TOKİ Kocaeli kura tarihlerinin açıklanıp açıklanmadığını araştırıyor. İşte TOKİ Kocaeli kura sonuçlarına dair detaylar!

Altın nasıl bir seyir izleyecek? İşte uluslararası kuruluşların tahminleri

Uluslararası finans kuruluşları altın için umut vermedi. 2023 yılı için altının ons fiyatını 1650 dolar olarak öngören Fransız Société Generale yine de portföylerde altın bulundurulmasının denge unsuru olacağını belirtti.

Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak! Alımlar ilkokul mezunları arasından yapılacak! İşte detaylar!

Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyenlere müjde! Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak. İşte merak edilen detaylar!

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar hangileridir 2022?

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Petrol fiyatları aldı başını gidiyor! Ünlü kuruluşlar petrolün ne kadar olacağını açıkladı

Rusya – Ukrayna Savaşı ile bir çıkmaza giren petrol için dünyaca ünlü kuruluşlar, tahminlerini açıklamaya devam ediyor. 2022 yılı sonu ve 2023 yılında petrol fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar…

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

İzocam yine sanayinin devleri arasına girdi!

İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı  "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2021 listesi resmen açıklandı. İzocam yine Türkiye’nin dev sanayi kuruluşları arasına adını yazdırdı.

Yeşil binaların eneji verimliliği ile dışa bağımlılık son bulacak!

Güneş enerjisi üretimi için Türkiye çok önemli bölgede konumlanıyor. Bu avantajı fırsata çevirmek için sanayi kuruluşları başta olmak üzere konutların günlük enerji ihtiyacını karşılamada güneş enerjisi sistemleri büyük bir etkiye sahip.

kocaeli sanayi kuruluşları Haberi

kocaeli sanayi kuruluşları

Kocaeli'de bulunan büyük sanayi kuruluşlarına, OSB'lere ve ilin son altı yıldaki imalat sanayi ve dış ticaret verileri meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Aakr sorularımı Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye yöneltti.


Akar'ın soruları


1- Ülkemizin 100 büyük sanayi kuruluşunun kaçı Kocaeli ilinde bulunmaktadır? Bu kuruluşların 2011- 2017 yılları itibari ile ödemiş olduğu vergi tutarı ne kadar olmuştur? Bu kuruluşların kaçının bağlı olduğu vergi dairesi Kocaeli ili sınırları içerisinde bulunmaktadır?


2- Türkiye’nin son 6 yıldaki (2011-2017) imalat sanayi ve dış ticaret verileri nasıl oluşmuştur? Yine son 6 yılda Kocaeli ilinin imalat sanayi ve dış ticaret payı ne kadar olmuştur?


3- Kocaeli ilinde bulunan OSB’lerin ihtisas alanları nedir? Bu OSB’lerde kaç işletme faaliyet göstermektedir? Bu OSB’ler...