07 / 05 / 2024

Kocaeli teleferik

Kocaeli teleferik

Sanayi kenti Kocaeli'de "50 yıllık hayal" olarak nitelendirilen ve yüzlerce ağaç türüne sahip ormanların üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesinde ihale sürecine girildi.

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kocaeli Kartepe teleferik ihalesi 26 Şubat'ta! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Kartepe Teleferik hattı ihalesi 26 Şubat Cuma günü yapılacak. 

Kocaeli'ye teleferik müjdesi!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ocak ayında Kartepe için teleferik ihalesi yapılacağının müjdesini verdi.

Kartepe teleferik hattının temeli atıldı!

Kocaeli Kartepe'de yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek teleferik hattının temeli atıldı...

Kocaeli Kartepe'deki teleferik projesi ihaleye çıkıyor!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 2,5 yıllık süreçte gelinen noktayı anlattı. Üzülmez, Teleferik projesinin hayata geçmesi ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Kocaeli'nin 50 yıllık teleferik hayali gerçek oluyor!

Sanayi kenti Kocaeli'de "50 yıllık hayal" olarak nitelendirilen ve yüzlerce ağaç türüne sahip ormanların üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesinde ihale sürecine girildi.

Kocaeli Kartepe'nin çehresi teleferik projesiyle değişecek!

İki yıllık hizmet ve projelerini değerlendirme toplantısında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Teleferik projesi için tüm kurumların olumlu görüşlerini aldık. Bu projeyle tarihe geçeceğiz” dedi.

TOKİ'nin Samsun, Diyarbakır, Adana, Kocaeli ve Sakarya statları netleşiyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), Samsun, Diyarbakır, Adana, Kocaeli ve Sakarya illerine inşa edeceği stat projeleri netleşiyor

Kocaeli Gebze'de icradan 984 bin TL'ye 3 katlı bina!

Gebze 2. İcra Müdürlüğü, Kocaeli ili Gebze ilçesi 2. Bölge, Güzeller mahallesindeki 3 katlı binayı 984 bin 487,03 TL'den satışa çıkardı. Satış, 20 Mart 2012 Salı günü 11:00-11:10 saatleri arasında gerçekleştirilecek

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi seçiminde Yalçın Ergen güven tazeledi!

TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi'nin 6. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Yalçın Ergen, diğer aday Okan Boneri'yi 87ye karşı 174 oyla geçerek güven tazeledi

Kocaeli Gazanferkent Konakları'nda 94 bin TL'ye!

Kocaeli Karamürsel'de inşa edilen Gazanferkent Konakları projesinde 2'si çatı ve 4'ü bahçe katlardan olmak üzere 6 farklı dubleks daire seçeneği bulunuyor

Kocaeli teleferik Haberi

Kocaeli teleferik


Sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra dört mevsim boyunca birçok doğa sporunun yapılmasına imkan veren Kartepe, ihale sürecine girilen projenin tamamlanmasının ardından ziyaretçilerine seyir zevki yüksek bir teleferik yolculuğu sunacak.

İlk kazması 2017'nin başında vurulması ve 1,5 yılda bitirilmesi planlanan projenin ilk etabı tamamlandığında bölgeye gelen turistler, Sapanca Gölü ile İzmit Körfezi'ni aynı anda izleyerek bin 700 rakımlı Samanlı Dağları'nın zirvesine seyahat edecek.

Proje hayata geçirildiğinde, Sapanca'da su kayağı yapan bir turist, yarım saatlik teleferik yolculuğunun ardından Kartepe Kayak Tesisleri'nde kar kayağı zevkini yaşayabilecek.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teleferik projesinin geçmişinin, Kartepe'nin belde olduğu dönemlere kadar uzanan ve bölge halkının 45-50 yıldır hayalini kurduğu bir proje olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri 2014'ten beri bu önemli proje için büyük bir...