17 / 05 / 2024

Kocaeli Tuğtekin Apartmanı

Kocaeli Tuğtekin Apartmanı

Kocaeli'de kentsel dönüşüm projesini başarıyla yürüten İnşaat Mühendisi Abdurrahman Çuhadar, 1 ay sonra İnönü Caddesi üzerinde bulunan ağır hasarlı Tuğtekin Apartmanını yıkmaya hazırlanıyor. Ağır hasarlı bina proje kapsamında iş yerine dönüşecek.

Kocaeli yerinde dönüşüm için uygun değil: Alan bazlı dönüşüm şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve Kocaeli'de dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. 

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

Özellikle sitelerde aidat ödemelerinin yüzde 200’e varan oranlarda zamlanması ve fahiş aidat bedelleri talep edilmesi tartışmalara neden olmuştu. Konunun gündeme gelmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı çözüm için adım atarken,  bazı sitelerde ise geri adım atıldığı görülüyor. Peki f

Yıkılan 24 daireli apartmanın yerine 20 daire yapıldı! Depremzedeler şaşkına döndü!

Yıkılan 24 konutlu Saraçoğlu apartmanının yerine 20 evli bina inşa edilmesiyle, 18 senedir bu apartmanda oturan Esin Kütük, "Şu an inşa edilen binalarda 24 eksik daire var bize 3-4 seçenek sundular. Beynimizden vurulmuşa döndük. Hiç bu kadar ağlamamıştım" diye konuştu.

Gürsel Tekin: Fahiş kira artışlarına dur denilmeli!

Artan konut ve kira fiyatları ile ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, "Kira artışları nedeniyle ev sahibi ve kiracı karşı karşıya geldi." şeklinde konuştu.

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul projesine tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Haziran tarihinde Kanal İstanbul projesinde ilk kazmanın vurulacağını duyurdu.  CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul'un temel atma törenine ilişkin konuştu.

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 

Kocaeli Kartepe'de tapu sevinci!

Kocaeli Kartepe'de devam eden çalışmaların tamamlanması sonrasında uzun süredir mağdur olan Kartepeliler tapularına kavuştu...

Kemal Kılıçdaroğlu: Apartman görevlilerinin evi güneşi, manzarayı görecek şekilde verilmeli!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. Bölge Apartman Görevlileri ile Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda buluştu. Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin tamamına iş verilmesine ve apartman görevlilerinin evlerinin değiştirilmesi gerektiğine de değindi.

Murat Bakan'dan İzmir Rıza Bey Apartmanı park olsun açıklaması!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘Rıza Bey Apartmanı Park Olsun İnisiyatifi’nin istemini Meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunan CHP'li Bakan, konuya ilişkin konuştu.

Gürsel Tekin'den Kanal istanbul ÇED raporu açıklaması!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul projesinin bilirkişi heyetinden bir akademisyenin tehdit ve baskı gördüğünü ileri sürerek görevinden çekildiğini duyurmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul tepkisi!

Kanal İstanbul’un, ulaşım projesi olmadığını iddia eden CHP Milletvekili Gürsel Tekin, “Bu proje kent suçudur. 90 milyonun hakkı olan para, halk için harcanmalı” diye konuştu.

Gürsel Tekin'den FETÖ'ye parsel parsel arazi verildiği iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları hakkında konuştu. Tekin, "Önce parayı, imarı ve ihaleleri takip etsinler. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere bakılsın" dedi...

Kocaeli Tuğtekin Apartmanı Haberi

Kocaeli Tuğtekin Apartmanı



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılında yürürlüğe giren 6036 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında devlet,  deprem öncesinde yapılmış eski binaların olası bir depremde yeniden hasar görmesinden dolayı can ve mal güvenliğini esas alarak binaların yıkılarak, depreme dayanıklı binaların yapılması için teşvik başlattı. Bu yürürlük kapsamında Türkiye’de İstanbul, İzmir ve Bursa İlleri pilot il seçilerek kentsel dönüşüm müdürlüğü kuruldu. Diğer illerde ise şube müdürlükleri faaliyete geçti.


2 YIL ÖDEMESİZ KOLAYLIK


Yasa ilk çıktığında Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Yasası için lisans alan ilk firma Abdurrahman Çuhadar’a ait TK İnşaat oldu. Çuhadar ilimizde 16 yıldır inşaat mühendisliği yapıyor. Kentsel Dönüşüm Projesinde devlet eski bina ile yeni binanın oranı kadar muaf tutuyor. Ya da kira yardımı ve faiz destekli kredi veriyor. Kira yardımı geri ödemesiz...