24 / 05 / 2024

kocaeli vergilendirme sistemi

kocaeli vergilendirme sistemi

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, yılın ilk 5 ayında tahakkuk eden vergilerin yüzde 81,44'ünü toplayan Kocaeli, tahsilatta ilk sıradaki yerini korudu.

Akaryakıttaki vergilendirme sistemi sil baştan değişiyor! Fiyatlar daha da yükselecek! İşte yeni sistem...

Döviz kuru ve brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Son olarak KDV ve ÖTV oranın artırılmasının ardından yeni vergilendirme sistemi geliyor.

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Kocaeli'ne deprem erken uyarı sistemi geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda Kocaeli'nde depreme yönelik yapılan çalışmaları anlattı. 

İnşaat sektöründe vergilendirme sistemi düzenlenmeli!

İnşaat sektörünün yapmış olduğu projeler genellikle aynı takvim yılı içinde başlayıp bitmediği için ülkemize özel ayrı bir vergilendirme sistemi bulunuyor. 

Gayrimenkul vergilendirme sistemi nasıl yapılmalı?

Şirket aktifine kaydedilen taşınmazlar için yeniden değerleme yapılamıyor. Yeniden değerleme yapılamaması, taşınmazların aktife kaydedildikleri değerleri ile kalmalarına sebep oluyor. Peki ne yapılabilir? İşte detaylar...

Gebze Teknik Üniversitesi deprem bilgilendirme sistemi geliştirecek!

Çalışmalarına devam eden Gebze Teknik Üniversitesi tarafından Kocaeli ve çevresi için deprem bilgilendirme sistemi geliştirilecek.

İzmir fay hattına erken uyarı sistemi geliyor!

Kocaeli'de erken uyarı sistemi üzerine doktora yapan elektronik ve haberleşme yüksek mühendisi Süleyman Tunç, İzmir'de faya yakın yerlere erken uyarı sistemi kurmayı planladıklarına dikkat çekti. 

Değerli Konut Vergisi evrensel vergilendirme ilkelerine uygun mu?

Yeni Vergi Paketi ile birçok alanda vergi düzenlemeleri getirildi. 5 milyon TL'nin üzerinde değeri olan konutlardan alınacak Değerli Konut Vergisi için üç aşamalı bir vergilendirme sistemi düzenlendi...

Değerli Konut Vergisi’nde üç aşamalı sistem!

5 milyon TL'nin üzerinde değeri olan konutlardan alınacak Değerli Konut Vergisi için üç aşamalı bir vergilendirme sistemi düzenlendi. Vergi dilimleri 5-7.5 milyon lira arası, 7.5-10 milyon lira arası ve 10 milyon lira üstü olmak üzere üçe ayrıldı...

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'Değişim Başlıyor' ana temasına sahip olan Yeni Ekonomi Programı' kapsamında açıklanan Taşınmaz Değerleme Sistemi ile gayrimenkul vergilendirme sisteminin yenilenmesi amaçlanıyor. 

5 soruda Gayrimenkul Değerleme Sistemi!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak, vergilendirme sistemini sil baştan değiştirecek Gayrimenkul Değerleme Sistemi hayata geçiriliyor. İşte kararla ilgili tüm detaylar... 

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Gayrimenkul sektöründe vergilerin asgari düzeyde tutulması için önemli adımlar atılıyor. Yeni Ekonomi Programı kapsamına alınan Gayrimenkul Değerleme Sistemi ile gayrimenkuller gerçek değerleri üzerinden işlem görecek.

Gayrimenkul vergilendirme sistemi yeniden düzenlenecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı açıklandı. Orta Vadeli Ekonomi Programı emlak sektöründe yeni düzenlemeler getirecek. 

kocaeli vergilendirme sistemi Haberi

kocaeli vergilendirme sistemi

Ocak-mayısta tahakkuk eden vergilerin yüzde 81,44'ünü toplayan Kocaeli, en çok vergi tahsilatı yapan il oldu. 


Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, tahakkuk eden 18 milyar 641 milyon 661 bin liralık verginin 15 milyar 181 milyon 465 bin lirasını tahsil eden Kocaeli, yüzde 81,44'lük tahsilatla zirvedeki yerini korudu. 


Vergi tahsilatında Kocaeli'yi yüzde 73,73'le Kırıkkale, yüzde 73,45'le İzmir, yüzde 72,04'le İstanbul ve yüzde 69,21'le Tekirdağ takip etti. 


Ülke genelinde tahsil edilen vergilerin yüzde 10,5'ini kapsayan Kocaeli, İstanbul ve Ankara'nın ardından ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan il oldu. 


Kentte söz konusu dönemde, dahilde alınan mal ve hizmet vergilerinde 7 milyar 770 milyon 474 bin lira, uluslararası ticaret ve muamelelerden alınan vergilerde 6 milyar 184 milyon 168 bin lira, gelir ve kazanç üzerinden...