03 / 05 / 2024

kocaelideki yıkıntı atıkları geri dönüşüm

kocaelideki yıkıntı atıkları geri dönüşüm

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği projelerine yeni bir çalışma daha ekleyecek. Bu kapsamda inşaat ve yıkıntı atıklarının geri dönüşümünde kapsamlı bir çalışma için ilk adımlar atıldı.

Deprem projelerinde işbirliği! Türk ve Çinli akademisyenler 8 proje için bir araya geliyor

Türk ve Çinli akademisyenler, arama kurtarma İHA'larından temel kablosuz iletişim teknolojilerinden, yıkım atıklarının geri dönüştürülmesinden deprem sonrası stratejilerin geliştirilmesine kadar çeşitli konularda 8 proje yürütecek.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul'un o ilçesinde risk büyük!

Tarihi yapıların bir an önce beklenen büyük İstanbul depremine hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, "İstanbul’un tarihsel bölgelerindeki yapıları yönetmeliğe göre değerlendirdiğimizde çok büyük zayıflıklar görüyoruz" dedi.

İzmir'de 7 katlı binanın yıkılma anları görüntülendi!

İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde, 7 katlı bir binanın yıkılma anı görüntülendi. 

Büyükçekmece açıklarında fayın geçtiği bölgelerde kameralı takip!

Büyükçekmece Belediyesi ve DOHAD iş birliğiyle Kumburgaz, Celaliye ve Sinanoba mahallerinde kurulan "Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları" aracılığıyla fay hattının geçtiği Marmara Denizi'ndeki değişimler kayıt altına alınıyor

Denizli'deki depremde 30 evde yıkıntı oluştu!

Denizli Valiliğince, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde 30 evde yıkıntı oluştuğu, 2 büyükbaş hayvanın telef olduğu ve 3 camide hasar tespit edildiği bildirildi.

Kim Basinger'in Malibu'daki evinden geriye sadece yıkıntılar kaldı!

Kasım ayında Malibu'da çıkan orman yangını, çok sayıda insan ve hayvanın ölümüne neden oldu. Hollywood'un bir dönemine damgasını vuran Kim Basinger'ın Malibu'daki evinden geriye sadece yıkıntılar kaldı.

Binali Yıldırım: İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptık!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptıklarını söyledi.

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Kastamonu'da kontrolsüz hafriyat dökümüne izin yok!

Kastamonu Belediyesi tarafından onaylanan ‘Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’yle ilgili yetkililer toplandı. Toplantıda, kontrolsüz hafriyat dökümüne izin verilmeyeceği açıklandı.

Isparta'da inşaat yıkıntıları nereye dökülecek?

Isparta'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Kentte yıkılan binaların inşaat yıkıntı atıklarının düzenli olarak bertaraf edilmesi için bakanlık harekete geçti.

kocaelideki yıkıntı atıkları geri dönüşüm Haberi

kocaelideki yıkıntı atıkları geri dönüşüm


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi inşaat ve yıkıntı atıklarının geri kullanımı konusunda TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü’nün katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü, Kent Konut A.Ş.’nin de katıldığı toplantıda yıkımdaki malzeme şekilleri, ayrıştırma uygulamaları gibi konularda ortak proje üretilmesi kararlaştırıldı.



İLK ADIMLAR ATILDI


Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği projelerine yeni bir çalışma daha ekleyecek. Bu kapsamda inşaat ve yıkıntı atıklarının geri dönüşümünde kapsamlı bir çalışma için ilk adımlar atıldı. TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü’nün katılımıyla yapılan toplantıda çalışma için yapılması gerekenler konuşuldu


SUNUM YAPILDI


Hafriyat Denetim Şube Müdürü Ali Bilgi, Teknik İşler Müdürü Kadir Kandemir ve TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Murat Makaracı ve personelin katıldığı toplantıda, Dr. Mustafa Kara tarafından araştırması tamamlanan “İnşaat ve Yıkıntı Atıklarından Geri Kazanılan...