18 / 05 / 2024

KÖİ sözleşmeleri düzenleme 2021

KÖİ sözleşmeleri düzenleme 2021

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin hazırlık ve uygulamasına ilişkin sözleşmelerin temel çerçevesinin belirleneceği kanun, çeşitli sektörler için yeni tip sözleşmeler hazırlamasına imkan sunacak.

Boğaziçi Beton'dan 250 milyon liralık sözleşme! Dünyanın en büyük beş tesisinden biri olacak!

Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kalyon İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. İstanbul Havalimanı MRO Tesisleri (Faz 2) İnşaat Yapımı için 250 milyon liralık hazır beton sözleşmesi imzaladı. 

Emlak Konut Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşme imzaladı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin 1'inci etabının 2'inci Kısmı için Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşmesinin imzalarının atıldığını açıkladı,

Panora GYO 2021'de 2 milyon TL'lik kira sözleşmesi düzenledi!

Panora GYO tarafından yıllık toplam kira geliri yaklaşık 1 milyon 983 bin TL olan ve 2021 yılı için farklı tarihlerde düzenlenen kira sözleşmeleri, Funda Pastanesi, Utopian, Maiame, Dyson, Nespresso, Kısmet By Milka, Altınbaş, Fakir şeklinde açıklandı.

Kira sözleşmeleri döviz kurundaki artıştan nasıl etkilendi?

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Alarko GYO'nun kira sözleşmeleri tutarı 27 milyon TL oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkulleri için 2020 yılında yapılan kira sözleşmeleri tutarı KDV hariç yaklaşık 27 milyon TL oldu. 

Dövizle kira sözleşmesi dönemi sona erdi!

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri için iki yıllık sürenin sonuna gelindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmelere TL olarak devam edilecek açıklamasında bulundu.

Kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri!

Konut veya çatılı iş yeri kiralama işlemlerinde kiralanan taşınmazların altı aydan daha uzun süreli kiralanması gerekiyor. Peki kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri nelerdir? İşte tm merak edilenler...

Kira sözleşmeleri hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri basit hukuki işlemlerden sayılmakta ve vatandaşlar tarafından gerek kiracı gerekse de kiralayan sıfatı ile rastgele düzenlenmektedir. Ancak, sözleşmede bulunan veya bulunmayan herhangi bir madde hak mağduriyetine sebep olabilir... 

Serbest bölgelerdeki gayrimenkul sözleşmelerinde döviz istisnası!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklik yapılan tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, serbest bölgelerde yer alan gayrimenkul sözleşmelerine döviz istisnası getirildi.

TOKİ Kırşehir Kayabaşı'nda sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kayabaşı projesindeki daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Kırşehir Akpınar'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Akpınar projesinde yer alan daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Yasaklanan dövizli kira sözleşmeleri meclis gündeminde!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Bal, yasaklanan dövizli kira sözleşmeleri hakkında Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar'ın uygulama tebliğine ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

KÖİ sözleşmeleri düzenleme 2021 Haberi

KÖİ sözleşmeleri düzenleme 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomi programı kapsamında öngörülen düzenlemeler arasında bulunan “Kamu Özel İşbirliği Kanunu” hazırlanmasına yönelik temel çerçeve belirlendi. Dünya'dan Mehmet Kaya'nın haberine göre; konuya ilişkin bilgi veren kaynaklar, kanunun temel amacının Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin hazırlık ve uygulama aşamasının bütün kurumlar için kolaylaştırılması, yabancı yatırımcıların da kolay anlayabileceği bir mevzuatın oluşturulması olduğunu belirttiler. Bu kapsamda, bütün KÖİ projeleri için uluslararası tahkim imkanının sağlanmasının yasada planlandığı ifade edildi. Kanun ile KÖİ sözleşmelerinin temel çerçevesi belirlenecek, sözleşmede bulunan hususlardaki hak ve yükümlülüklerin tam karşılıkları kanunla düzenlenecek. Ayrıca, çeşitli sektörler için tip sözleşmeler hazırlanacak. 

Yasa hazırlığında, tartışma konularından birinin merkezi bir KÖİ proje yönetim birimi kurulup kurulmaması olduğu, genel eğilimin merkezi yapı olsa bile uygulayıcı kurumlara...