24 / 05 / 2024

köklü cadde yıkım

köklü cadde yıkım

planlarda olup da uygulamada olmayan yolları ürettiği çözümlerle yeniden hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ile Osmangazi ilçelerini birbirine bağlayacak Köklü Cadde’nin yeniden faaliyete alınması çalışmalarına başladı.

Sultangazi'deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, ilçedeki 40 yıllık mülkiyet sorununu da çözdü. Sultangazi'de riskli olduğu tespit edilmiş olan binaların yerine, depreme dayanıklı yapılar inşa edildi.

KİPTAŞ'tan Bakırköy'de dönüşüm yıkımı! Cadde Bakırköy için bir adım daha atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, hak sahipleriyle anlaşmaya vararak, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’ndeki 1968 üretimi, 9 blok, 66 konut bağımsız birim ve 111 hak sahibinden oluşan İş Bankası Mensupları Sitesi İncirli parselinde yıkım yaptı.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Terra İç Mimarlık Mühendislik Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San.İç Ve Dış Tic.Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Terra İç Mimarlık Mühendislik Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Terra İç Mimarlık Mühendislik Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi'nin merkezi Kadıköy'de yapıldı.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

İstanbul'daki depremde çatlaklar oluşan bina için yıkım kararı!

Mega kent İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar meydana gelen bina içim yıkım kararı verildi.

İzmir’de yıkım faciası! Deprem yıkamadı ekipler yıktı!

İzmir’de geçtiğimi yıl ekim ayında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sırasında ağır hasar gören 8 katlı bina, kontrollü yıkım sırasında yakınında bulunan 3 yıllık binanın üzerine devrildi. Depremin yıkamadığı 5 katlı binada ağır hasar oluştu.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

İzmir depremi sonrası yıkım uzaydan görüntülendi!

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi. 

Tunç Soyer: 20'ye yakın binada yıkım ihbarı var!

İzmir açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "20'ye yakın binada yıkım ihbarı var. Bayraklı'ya ulaşmaya çalışıyoruz. En kritik bölge Bayraklı, Bornova görülüyor" dedi.

köklü cadde yıkım Haberi

köklü cadde yıkım


Bursa’nın daha yaşanabilir bir hal alması için planlarda olup da uygulamada olmayan yolları ürettiği çözümlerle yeniden hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ile Osmangazi ilçelerini birbirine bağlayacak Köklü Cadde’nin yeniden faaliyete alınması çalışmalarına başladı. Planlarda olup da uygulamada bulunmayan, üzerinde binalar yer alan Köklü Cadde’yi hizmete almak için yıkım çalışmalarına başladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “50 parselden çoğunluğuyla anlaşma sağladık. Binalar boşaldıkça yıkımları gerçekleştiriyoruz. İnşallah yakın zamanda, Bursa ve Yıldırım’ın nefes alacağı, doğu batı istikametinde yeni bir caddemiz daha hizmete girecek” dedi.



Öncelik Osmangazi ve Yıldırım’da


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Anadolu Mahallesi’nde yer alan Köklü Cadde’de başlatılan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. ‘Daha yaşanabilir bir Bursa’ için gece gündüz faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, bunlardan birinin de açılan yeni yollar...